Policies escalfacadires en extinció: 300 mossos en tasques no policials deixen els despatxos PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 31 maig de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageEl conseller d’Interior, en el marc d'una interpel.lació al Parlament, ha anunciat que el Departament d’Interior ha pres mesures de racionalització i optimització dins el cos dels Mossos d'Esquadra i ha afirmat que abans que s’acabi l’any 300 Mossos, que actualment fan funcions administratives, passaran a fer tasques de seguretat ciutadana. Webpolicial va contabilitzar fins a 2.000 agents que segons el Pla Director de Desplegament es dedicaran a tasques no policials.

De l'anàlisi del treball que fan els agents de policia, se'n desprèn que algunes tasques que no suposen l'exercici de l'autoritat a la que representen, podrien ésser fetes per personal civil. En el cas de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra, aquestes inclouen les tasques de coordinació operativa i enllaç a les sales com a operadors de ràdio i telèfon d'emergències (1280 agents), les tasques de planificació i gestió dels recursos humans (627 agents) i més tasques tècniques de la policia científica que podrien ésser desenvolupades per tècnics facultatius (400 agents).

Així doncs, s’ha previst per abans que acabi l’any la contractació de 301 administratius i altres mesures addicionals que permetran alliberar un mínim de 300 mossos d’esquadra que actualment no fan tasques estrictament policials, la qual cosa permetrà reforçar el contingent d'efectius policials que fan tasques de seguretat ciutadana, amb l’objectiu de pal·liar la manca d’efectius acumulada històricament, que avui dia és aproximadament de 600 agents.

A més dels 301 administratius, el pressupost d’aquest any preveu una partida de 14 milions d’euros per la realització d’operacions especials de seguretat ciutadana, 6 milions més que l’any passat. Això equivaldria a la feina de 200 agents més.

Els pressupostos del departament d’aquest any preveuen un increment de personal del 12,3% de mossos d’esquadra, amb un augment global de les despeses salarials d'un 22% respecte de l'any 2006.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Policies escalfacadires en extinció: 300 mossos en tasques no policials deixen els despatxos
Go to top of page