Olmos, dimiteix si us plau PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 23 maig de 2007
Editorial

ImageHem de dir prou. L'espiral mediàtica envers els cossos de policia -i concretament els mossos d'esquadra- no ens ajuda i comença a erigir-se com un mur infranquejable. El diari gratuït ADN obre avui a tota portada amb Maltrato policial dient que Barcelona és la ciutat amb més denúncies per tortura. Rafael Olmos és directament responsable del clima del tot s'hi val contra la policia de Catalunya.

Atesa la situació actual es publica de nou aquesta editorial de maig de 2007 exigint la dimissió o cessament del Sr. Rafael Olmos.

Alguns companys ja han viscut situacions en que ciutadans denunciats per fer ús del telèfon mòbil es neguen a identificar-se -no dubten a ensenyar el DNI a la caixera del caprabo, com deia un periodista fa uns dies-, a buscar l'enfrontament gratuït amb els agents de policia, i a denunciar-los falsament sobre suposades vexacions i maltractaments, amb informe mèdic, sense que existís cap contacte físic.

No és de rebut el tractament informatiu que fa un que un cop de puny a un agent de la brimo televisat a tot el món passi a segon pla pel tema del Kubotan. A altres contrades s'han reproduït les imatges amb comentaris d'estupefacció per la brutal agressió a un agent de l'autoritat.

No és de rebut anar a un domicili per unes queixes de sorolls -sempre amb tota l'eduació i professionalitat del món- i que a la segona de canvi la senyora del pis et digui que “ets un ninyato i no saps res de la vida”.

No és de rebut que immobilitzis una motocicleta a un menor per no tenir la documentació en regla i haver circulat amb temeritat per la vorera, i al cap de dos hores es presenti a comissaria el pare amb el nen qüestionant l'actuació a l'agent davant el seu fill. Amb quin missatge es queda el fill ?

El més preocupant és que aquestes situacions les protagonitzen persones del carrer que fins ara no tenien problemes amb la policia. I aquest nou escenari no ha estat casual.

Més enllà del paper de les escoles i l'evolució que ha tingut el grau de respecte a l'autoritat els darrers anys, la política erràtica de la Conselleria d'Interior, i en concret del Director General de la Policia han estat el punt d'inflexió del tot s'hi val contra la policia de Catalunya. No es tracta d'una posició corporativista. Com a policia sóc el primer interessat en que no es produeixin tortures o maltractaments per part de companys i exigeixo investigacions judicials amb totes les garanties constitucionals.

El Sr. Olmos va convocar als mitjans abans de que els jutjats es pronunciïn, i ha estat el primer a afavorir els judicis paral·lels en contra dels seus agents, i de retruc de la resta de cossos que operen a Catalunya. Com pot ser que abans de la denúncia del presumpte maltractament de la noia russa, alguns dels periodistes “VIP” que fan el seguiment d'Interior ja hagin vist les imatges de la noia ? Qui les ha filtrat? L'acusació particular abans de constituir-se com a tal ?

D'haver estat un agent de l'escala bàsica avui ja estaria suspès de sou i feina, amb un expedient de separació de servei sota el braç i escarni públic inclòs a la premsa afí. Per fer possible la policia de Catalunya i recuperar el prestigi i la dignitat de la policia, si us plau, dimiteixi.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page