La Guàrdia Urbana té problemes per cobrir els serveis aquest estiu PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 18 maig de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageSegons ha denunciat CCOO en un comunicat fet públic ahir “Barcelona té una plantilla insuficient per cobrir les necessitats estructurals de la capital de Catalunya”. En aquest sentit, segons la mateixa nota l'Ajuntament ha destinat una partida de 292.500 € per incentivar el trasllat de les vacances fora dels períodes de juliol i agost, i garantir així una major presència policial en l'època més visitada de l'any.

Tot i les darreres convocatòries, el cos local - amb 2500 agents efectius- ha perdut quasi mil agents de policia en els darrers 15 anys. Només l'any passat els agents de la Guàrdia Urbana van fer 449.805 hores extraordinàries, prop de 180 per agent.

Comissions Obreres, sindicat més votat entre els agents de la GUB, han denunciat durament la gestió empresarial del cos basada en la sobreexplotació dels agents mitjançant l'oferiment massiu d'hores mal retribuïdes i la no contractació del personal necessari.

Hores extres i agents ociosos

El regidor de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Ferran Julián, es va negar fa uns mesos a un possible increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana per considerar que aquest augment «podria generar agents ociosos», tot i retirar dos dies més tard el relatiu a la ociositat per la polèmica generada. Julián va donar a conèixer al si de la Comissió de Seguretat i Mobilitat, que les hores extres fetes pel cos de seguretat local arriben a la xifra de 449.805 el 2006. Segons el regidor, suposava un increment respecte l’any anterior que venia donat pels «serveis extraordinaris», com ara la celebració de la Champions, però no pels «serveis estructurals».

La Convocatòria de vacances

De les 250 places ofertades, 100 s'ofereixen als integrants d'unitats centralitzades del cos local com UPAS o USD, que segons denuncien fonts sindicals es tracta d'unitats amb una forta càrrega de treball i sobreocupades al llarg de l'any. La resta s'han ofert a les Unitats Territorials. Del volum de la oferta es desprèn que cada agent que endarrereixi les seves vacances rebrà uns 1100 euros nets com a contrapartida.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page