Conduir sense carnet es podria castigar amb penes de presó abans de l'estiu PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 17 maig de 2007
Agències

Principi d'acord entre el govern espanyol i la majoria de partits polítics per tipificar com a delicte penal la conducció sense carnet de conduir o sota els efectes de l'alcohol. Això vol dir que es podran enviar a la presó els conductors que incompleixin aquestes normes independentment que hagin provocat o no un accident. La modificació del Codi Penal en matèria de seguretat viària que ha de permetre aquests canvis podria entrar en vigor abans de l'estiu.

La proposta del govern de modificar el Codi Penal vol considerar delicte i castigar amb penes de presó els casos de conducció sense carnet, una taxa d'alcoholèmia en sang d'1,2 grams per litre i excedir el límit de velocitat de 50 quilòmetres per hora en via urbana i de 70 en via interurbana.

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, s'ha mostrat optimista respecte a l'aprovació d'aquesta reforma, que s'està tramitant al Congrés dels Diputats. I si aquest acord arriba, la norma podria entrar en vigor abans de l'estiu. Segons Bermejo, només cal "un esforç de tots els grups".

Pel ministre de Justícia aquesta reforma és necessària, ja que "ens hi juguem vides humanes de cara a l'estiu". Els grups podran presentar les emenes que considerin oportunes i es tornaran a reunir el 29 de maig per consensuar els termes de la modificació del Codi Penal en seguretat viària.

El grup de CiU ja ha proposat unir aquesta reforma del Codi amb un nou article sobre seguretat ciutadana amb el qual es pugui fer front a les noves formes de delinqüència.

Per la seva part, el PP s'ha mostrat reticent a la reforma en considerar que es pot tractar d'"un nou cop d'efecte del govern".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page