L'alcalde de Sant Julià proposa una policia local compartida amb altres municipis PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 16 maig de 2007
El Punt

ImageL'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, va proposar ahir la creació d'una «policia local mancomunada» amb l'objectiu que el seu municipi comparteixi els «serveis de seguretat pública» amb poblacions com ara Girona i Sarrià de Ter. Sant Julià està pendent de la creació d'un cos de vigilants, mentre que Sarrià té policia pròpia (si bé els municipals de Girona els presten alguns serveis).

Les autoritats sarrianenques i gironines amb qui aquest diari va parlar van aplaudir la proposta. L'alcaldable de Sarrià pel PSC, Roger Casero, va plantejar fins i tot la possibilitat que s'arribi a crear un cos policial comú i propi per a Sarrià i Sant Julià.

La proposta de Casassa parteix d'una iniciativa del ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que a final de març va anunciar que el govern estatal promouria la creació de la «policia local mancomunada», fet que farà canviar la legislació vigent. En paraules de Rubalcaba, l'objectiu d'aquesta iniciativa és permetre que «els ajuntaments petits que vulguin millorar la seguretat puguin fer-ho».

El 29 de gener, el ple de l'Ajuntament de Sant Julià va aprovar la creació d'un cos de vigilants, després que durant mesos hagués estat un dels municipis gironins més afectats pels assalts violents en habitatges. Casassa va assegurar ahir que, un cop passades les eleccions municipals, es farà la selecció del personal –l'integraran tres guardes– i es posarà en marxa el cos. Els vigilants hauran de patrullar per un municipi amb molta extensió de terreny, integrat per diversos nuclis disseminats.

Ahir al matí, el delegat del govern de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy; el secretari general d'Interior, Joan Boada, i representants dels Mossos a Girona es van reunir amb el president del Consell Comarcal del Gironès i alcalde de Fornells de la Selva, Gabriel Casas; l'alcalde de Campllong, Lluís Freixas; el de Sant Julià, i el primer tinent d'alcalde de Vilablareix, David Mascort. És en aquesta trobada que Casassa va plantejar la seva proposta, que té com a objectiu la creació d'una «àrea mancomunada per garantir la seguretat pública». El seu plantejament preveu la possibilitat que Sant Julià, Sarrià i Girona comparteixin un mateix cos policial.

Avui dia, Sarrià té policia local pròpia, però hi ha un conveni amb els municipals de Girona perquè prestin serveis en alguns aspectes, com ara el patrullatge nocturn, les urgències i el servei de grues. Fonts de la Policia Municipal consultades ahir per aquest diari van assegurar que «no seria complicat» ampliar el conveni amb Sarrià perquè Sant Julià també surti beneficiada d'aquest servei. En el mateix sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana de Girona, Rafel Mas, va destacar que «mancomunar els serveis és positiu per als municipis que no tenen recursos», si bé va dir que caldria «estudiar la iniciativa amb deteniment» en cas que prosperés.

Per la seva banda, l'alcaldable de Sarrià pel PSC, Roger Casero, va aplaudir la idea de crear un «òrgan supramunicipal» per garantir la seguretat de diversos pobles. Si bé va subratllar que la policia local de Sarrià mantindrà el conveni amb els municipals de Girona fins que els agents de la localitat «puguin garantir la cobertura les 24 hores del dia i cada dia de l'any», va proposar la possibilitat que més endavant Sarrià i Sant Julià «mancomunin» un mateix servei de policia local.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page