Augmenten els casos de conductors que intenten eludir controls policials PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 08 maig de 2007
AVUI

ImageLa fiscalia de Girona ha alertat que en els últims mesos s'ha incrementat el nombre de conductors que intenten saltar-se controls d'alcoholèmia. Per frenar aquesta tendència anuncia que actuarà amb duresa contra els infractors. El fiscal en cap de Girona, Josep Maria Casadevall, va presentar ahir la memòria de la Fiscalia del 2006 en què es detecta un augment tant dels delictes per conduir begut com per negar-se a fer el test d'alcoholèmia. En el primer cas es va passar de 1.772 delictes el 2005 a 2.074 l'any passat i en el segon, de 352 a 378.

"El conductors refusen bufar en la creença que, d'aquesta manera, s'estalvien de perdre els punts del carnet. S'equivoquen, perquè el sol fet de negar-s'hi, a banda d'una sanció administrativa els porta a restar punts", explica Casadevall. El més preocupant segons el fiscal en cap és que els Mossos han detectat un increment de conductors que proven de fugir dels controls de trànsit augmentant la velocitat i posant en perill la vida dels agents.

Casadevall alerta que la fiscalia serà contundent amb els infractors. "El que no farem serà tirar per la via ràpida, dient que encara que s'hagi saltat un control, pot ser que no hi hagi conseqüències greus, sinó que ho tindrem en compte a l'hora d'acusar", va puntualitzar. Les penes per un delicte d'atemptat contra l'agent de l'autoritat amb un mitjà perillós, com és el cotxe, van dels tres als quatre anys i mig. A més se li ha de sumar l'alcoholèmia o la negativa de passar la prova.

La memòria també reflecteix un augment dels delictes de violència domèstica i en l'àmbit familiar. L'any passat hi va haver 2.842 casos, 263 més que el 2005. La causa d'aquest increment, segons Casadevall, és una reforma legislativa que fa que el que abans era considerat com una falta ara sigui un delicte.

El total l'any passat hi va haver 54.273 delictes i faltes, per 52.652 el 2005.

Notícia publicada al diari AVUI, núm. 764, pàgina 28. Dimarts, 8 de maig del 2007

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Augmenten els casos de conductors que intenten eludir controls policials
Go to top of page