Geometria variable: Gallardón i Hereu no coincideixen en el model de seguretat pública PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 08 maig de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageSegons recull avui El País, en el debat d'ahir organitzat per Antena 3 TV entre els candidats del PP per Madrid i pel PSC a Barcelona, el principal punt de discrepància va ser el model i les competències de seguretat ciutadana a les grans ciutats. Mentre que Gallardón va reclamar ple protagonisme per les autoritats municipals i comandament sobre el Cos Nacional de Policia en aquells assumptes locals, Hereu va defensar el model Barcelona de “col·laboració” entre cossos policials.

Mentrestant, els candidats a l'alcaldia de Madrid coincideixen en augmentar fins a 8500 agents (2000 més) la plantilla de la policia municipal per incrementar les competències de policia judicial, ja assumides en investigació d'accidents de trànsit i accidents laborals, i ampliar-les als robatoris, furts i delictes contra les persones. En paraules de Ruiz-Gallardón “Nuestra policía podrá asumir, de oficio, competencias en cuanto al análisis, investigación, recogida de pruebas y detención del autor de los hechos delictivos comunes”.

Retribucions

Actualment els policies municipals de Madrid tenen una retribució molt superior a la dels seus companys de Barcelona, amb una diferència de prop de 300 euros mensuals nets.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page