El cas de Malgrat reobre el debat de dotar d'armes no letals per reduir sospitosos violents PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 03 maig de 2007
Redacció │ Barcelona

Aquesta matinada una urbanització de Malgrat ha estat testimoni d'un lamentable incident protagonitzat per un jove amb antecedents psiquiàtrics i que ja havia protagonitzat altres agressions amb arma blanca. Segons sembla la família de la víctima hauria requerit la presència de la policia i el 061 per tal d'intentar controlar un noi jove esquizofrènic molt violent. Al lloc s'hi han desplaçat dotacions de la comissaria de Pineda dels Mossos d'Esquadra i dos equips del SEM 061. En la intervenció ha resultat mort de bala el malalt i ferit greu el pare de la víctima.

En un principi el jove s'hauria escapolit a la zona boscosa propera a la casa, però més tard hauria tornat encarant-se als agents, vestint un casc i usant com a armes una destral i un dels gossos de la família. Durant l'intent per reduir-lo s'han disparat accidentalment dos trets de l'arma d'un agent, matant al malalt i ferint de gravetat al pare de la víctima.

Segons recull la web de TV3, una vegada al lloc un dels agents que participaven en l'operatiu ha relliscat i ha caigut just davant de la víctima. Segons els primers indicis, i sempre segons fonts policials, l'home ha intentat agredir l'agent amb el pic. Sembla que per aquest motiu, el mosso ha disparat contra la víctima, en defensa pròpia, i li ha provocat la mort. L'agent hauria fet un segon tret i la bala, de rebot, hauria ferit de forma lleu el pare de la víctima que també es trobava a la zona.

Armes no letals

ImageEn diferents moments els cossos de policia i els seus integrants han debatut sobre la necessitat d'introduir armes alternatives a les tradicionals per minimitzar els riscos de patir lesions tant per als agents com per les persones objecte de la reducció.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow El cas de Malgrat reobre el debat de dotar d'armes no letals per reduir sospitosos violents
Go to top of page