Denuncien que uns Mossos es van negar a acompanyar una anciana desorientada PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 03 maig de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageUna noia de 24 anys ha denunciat, en diferents mitjans de comunicació, una estranya situació que va viure aquest dissabte al vespre. Quan sortia per anar de festa es va trobar, al barri barceloní de Sants, una anciana amb evidents símptomes d'estar perduda. La noia va trucar la Guàrdia Urbana i aquest cos va derivar la trucada als Mossos d'Esquadra.

Una patrulla de la Policia Autonòmica es va personar al lloc dels fets i, després de constatar que l'anciana duia suficients diners per arribar a casa seva pels seus propis mitjans, es van desentendre de l'assumpte assegurant que no podien abandonar la zona que tenen assignada. Curiosament, la Llei de 1994 diu que els Mossos han "d'auxiliar i protegir el ciutadà". La noia va acabar acompanyant, en un taxi, l'anciana fins a casa seva.

L'anciana, que segons la denunciant de la situació té uns 80 anys, va abordar la noia tot fent preguntes que feien evident que la dona estava completament perduda. La jove, que té una àvia amb demència, va reconèixer els símptomes de la malaltia i va trucar la Guàrdia Urbana. Aquest cos, però, va explicar que no tina competències sobre l'assumpte ja que són els Mossos els encarregats d'ocupar-se de les persones extraviades doncs disposen d'una gran base de dades.

Mentre la Guàrdia urbana feia aquestes explicacions, la jove ja havia trucat els Mossos i, finalment, van aparèixer els agents. Van comprovar que la dona gran tenia 50 euros i, segons la versió de la denunciant, van assegurar que tenia mitjans per arribar a casa seva. Van afirmar que no poden abandonar la zona que tenen assignada si no és que han detingut algú o si no han d'atendre algú que no estigui capacitat. Segons la noia, van desaparèixer d'escena.

Aleshores, la jove va decidir acompanyar l'anciana a casa en un taxi. La dona gran no reconeixia el carrer en el qual vivia i, finalment, es va poder localitzar un familiar de la dona que es va mostrar molt sorprès pel relat de la noia.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page