Èxit de participació a la primera trobada de policies gais PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 12 agost de 2004
Redacció Web policial (Amsterdam).- Coincidint amb la celebració del dia de l’orgull gai a Amsterdam els passats dies 5 i 6 d’agost, l’Escola de Policia Holandesa va organitzar la primera trobada europea de policies homosexuals. A la cita hi van participar més de 220 agents i comandaments procedents d’Anglaterra, França, Suècia, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos i Espanya.


Entre els acords establerts durant les jornades destaquen l’establiment d’una Xarxa Europea de Policies Gais. L’objectiu d’aquesta organització serà la de proveir assistència a xarxes de policies “entesos”, promoure la igualtat jurídica i pràctica dels seus integrants, facilitar l’intercanvi d’informació i experiència en els programes d’emancipació a les comissaries (sortir de l’armari), i finalment, la lluita contra la discriminació i comportaments adversos a la realitat homosexual, lèsbica, bisexual i transsexual.

L’Equip de Web policial de Catalunya contribuirà activament a aquesta xarxa mitjançant la posada en marxa de la pàgina web oficial i oferint informació de les activitats de l’organització en una secció especial.

Les jornades de debat

En total es van realitzar nou taules de treball que van tractar des de temes més generals com els diferents models de servei de policia presents a europa, fins a d’altres més relacionats sobre tècniques de sensibilització, regulació de les unions de fet i matrimoni o prevenció del VIH.

Aprofitant la presidència semestral de la UE per part del país amfitrió es va aprovar una declaració que serà properament ratificada pel Consell de Ministres. El text convida als Estats Membres a l’aplicació més rigurosa de la Directiva 2000/78/EC pel que fa a la igualtat de tractament en els llocs de treball i la professió, i assegurar-ne la seva garantia a la legislació nacional.


Situacions diferides

De les explicacions de les diferents representacions nacionals en va transcendir en general les dificultats que suposen compatibilitzar el blau amb el rosa, si bé es constata una progressió important pel que fa el reconeixement de drets a les legislacions. Sorprenien les explicacions de membres de les policies italianes que descrivien la invisibilitat plena de la homosexualitat a les seves feines, i que qualsevol mínima suposició de la seva condició sexual seria motiu de pràctica “expulsió encoberta” del cos pel rebuig sistemàtic dels seus integrants. Com a contraposició, els països del nord d’Europa mostraven total transparència i normalitat, a excepció d’episodis de rebuig aïllats.

Els dia 7 gran part dels participants van prendre part de les festes de l’Orgull gai, que van culminar amb la participació a la popular desfilada d’embarcacions-carrosses pels canals d’Amsterdam i en la que hi van tenir un protagonisme especial les dels Bombers i Policies de la ciutat.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page