Responsables polítics de Sant Boi defensen l'actuació de la policia local en el cas Lichis PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 30 abril de 2007
Editorial

D'haver-se gravat les imatges de la reducció -amb la mínima força imprescindible- del cantant Lichis avui ja haurien estat condemnats pels Tribunals Mediàtics del nostre país, amb el Suprem del Cuní al capdavant. En el programa de Els Matins de TV3 d'avui s'han analitzat les imatges de ACD Les Corts, i s'ha arribat a qüestionar la filtració de les mateixes, contextualitzant els fets i "treien ferro" a l'assumpte. Acte seguit s'ha intentat carregar contra la PL de Sant Boi però no ha sortit segons l'esqueleta del programa ja que han trucat testimonis desmuntant la versió del cantant. En el vídeo que TV3 a la carta ha penjat no apareixen els testimonis que han trucat ni el debat anterior.

Agències

El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Boi, Juan Antonio Tamayo, ha assegurat que els agents de policia acusats per Miguel Ángel Hernando, Lichis de propinar-li una pallissa es van limitar a utilitzar "la mínima força possible" per detenir-lo.

El cantant de La Cabra Mecànica ha denunciat avui davant de la jutge d'aquesta població del Baix Llobregat l'agressió de quatre agents de la policia local, un d'ells de paisà, diumenge passat a la matinada.

Denúncia dels propietaris d'un bar

Tamayo ha explicat que la policia local va intervenir arran de la denúncia del responsable del bar Knaya del carrer Major de la ciutat, que va denunciar una baralla a l'exterior del local, en què el cantant no estava involucrat. "Quan els agents van arribar al lloc també van descobrir que els propietaris del bar estaven fent fora del local Miguel Ángel Hernando perquè, segons els seus responsables, estava molestant les clientes", ha afegit el regidor.

Segons la versió municipal, els agents, uniformats, van demanar al músic que s'identifiqués. "Ell va respondre de manera molt violenta i no va cessar d'increpar i insultar els agents", ha dit Tamayo. El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana ha explicat que "al detenir l'individu la policia va utilitzar la mínima força possible".

"Al detenir per la força una persona és possible que se li causin lesions, una cosa que lamentem des de l'ajuntament", ha afegit.

L'informe de l'hospital

El consistori ha fet públic l'informe de l'assistència a l'Hospital de Sant Boi --que Lichis afirma que va signar perquè li van obligar per la força a fer-ho--, en què s'indica que el detingut "presenta erosió al coll, refereix dolor als canells produït per les manilles i no presenta lesions".

L'informe també apunta que "tant durant el trasllat com durant el reconeixement mèdic a què es va sotmetre el detingut", aquest presentava una actitud "agressiva" cap als agents. "Tant és així, que davant la presència del metge el detingut va propinar un cop de cap a un agent de policia que va haver de ser atès al mateix hospital", conclou el text.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page