Mataró reconeix 'errors' en el cas del cadàver del dipòsit de vehicles PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 27 abril de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageLa Policia Local de Mataró ha reconegut 'errors importants' en el protocol d'actuació de la grua municipal i en el servei informàtic, arran del cas que aquests dies ha commocionat la ciutat, en el qual un jove va ser trobat mort a l'interior del seu cotxe cinc dies després que la grua se l'endugués al dipòsit municipal perquè estava mal estacionat. L'Ajuntament ha informat que s'estudiaran millores.

La Policia Local no té l'obligació legal de donar un cop d'ull a l'interior dels vehicles que han comès una infracció de trànsit i que s'emporta la grua, com és el cas del Seat Leon vermell que fa una setmana havia aparcat en un lloc no permès al carrer Francisco de Goya, amb un cadàver als seients del darrere. Aquesta pràctica només està prevista quan es tracta d'un delicte penal.

El que està per veure, després d'aquest 'lamentable fet', tal com l'ha descrit el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Bassas; és si els agents tenen l'obligació moral de fer aquesta inspecció. En aquest sentit, l'inspector Mateo Sánchez, de la Policia Local, assegura que tot i que ho haguessin fet, els agents no haurien vist el cos perquè el cotxe tenia els vidres del darrere tintats de negre.

Segons Sánchez, aquesta circumstància feia 'impossible' la visió dels seients, 'inclús des del vidre del davant'. A més, aquest portaveu policial argumenta que anys enrere s'obrien els cotxes per treure'ls el fre de ma i la marxa, i així facilitar el seu remolcament. Aquesta manipulació del vehicle feia que sovint, els propietaris denunciessin robatoris 'amb l'excusa que se'ls havia obert el cotxe'.

Malgrat la defensa que tant Bassas com Sánchez fan dels agents en el cas del noi mort trobat a l'interior del seu cotxe, tots dos han reconegut la possibilitat de revisar aquest protocol d'actuació per evitar casos com aquest. L'inspector Sánchez ha recordat que 'alguna vegada' s'han trobat amb un cotxe mal estacionat amb un nadó o un animal a l'interior mentre el propietari feia algun encàrrec.

On no s'han posat condicionants, ni des de l'Ajuntament, ni des del cos de Policia Local, és en la revisió del sistema informàtic. Mateo Sánchez ha explicat detalladament el seu funcionament, on reconeix que hi ha un 'error important'. Segons l'explicació de l'inspector, el sistema no alerta de la presència d'un vehicle en el dipòsit si la denúncia de la seva desaparició és posterior a l'actuació de la grua.

'Si la denúncia s'hagués posat abans de què la grua retirés el vehicle, el sistema informàtic hauria avisat immediatament, però no passa el mateix en el cas contrari', ha comentat l'agent. Cal recordar que la grua es va endur el cotxe al dipòsit el passat dia 18, mentre que la denúncia de la família no es va posar fins al dia 20.

Mort per sobredosi

Pel que fa a les causes de la mort del noi, els Mossos d'Esquadra continuen la investigació, però l'inspector Sánchez ha assenyalat que els primers indicis fan pensar que hauria estat per sobredosi. 'El cos tenia una xeringa punxada al braç i el noi tenia antecedents de drogoaddicció', s'ha limitat a relatar. L'agent també ha comentat que 'això li hauria provocat la mort poc després de sortir de casa seva'.

L'hora de la mort però, si va ser abans o després que la grua remolqués el vehicle, encara no s'ha pogut determinar.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Mataró reconeix 'errors' en el cas del cadàver del dipòsit de vehicles
Go to top of page