Sant Jordi a les comissaries PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 23 abril de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageAvui milions de catalans celebren la diada del llibre més coneguda del món. En aquest context, per als lectors d'aquest portal us oferim una selecció en línia d'aquells articles i llibres que més poden aportar en la reflexió i construcció del sistema de policia de Catalunya. Feliç Sant Jordi !

Crimen ¿y castigo? La desmitificación de la policía │ LLEGIR
Jaume Curbet

ImageJaume Curbet en aquest article considera l'impacte de les actuals organitzacions policials en l'eficàcia de la lluita contra el crim i en la generació del benestar. Curbet vas ser un dels ideòlegs dels inicis del model de Seguretat de Catalunya en la versió inicial dels anys 80, ha ideat el model de Seguretat Canari i actualment és un dels impulsors de l'Institut d'Estudis de Seguretat.

Policing a New Century – A Blueprint for Reform │ LLEGIR
Home Office

ImageMemòria final de la comissió tècnica i parlamentària anglesa que va analitzar l'estat actual dels serveis policials britànics fins l'any 2000, i que ha promogut una sèrie de mesures per a millorar-ne l'eficàcia i la coordinació operativa. En el debat hi han participat parlamentaris, caps de policia, sindicats i associacions. La publicació gira entorn tres eixos, i destaca pel fet que moltes propostes no precisen grans canvis legislatius.

  • Marcant l'eficàcia en la lluita contra el crim, que preveu un model únic d'intel·ligència criminal, l'incorporació de civils i tècnics facultatius en les tasques d'Inspeccions Operatives Tècnic Policials (escena crim) i el desenvolupament de la carrera professional dels detectius-investigadors policials.
  • “Exprement” el màxim dels agents de policia, polítiques de recursos humans, tasques no policials per a personal administartiu i/o tècnic, reducció de la burocràcia ...
  • Contribuint a la construcció i cohesió de la societat civil, on es debat el paper dels agents de proximitat, vigilants de parquímetres i altres categories en el sistema de seguretat.


Unhappy Dialogue: The Metropolitan Police and Black Londoners │ LLEGIR
Dr James Whitfield

ImageTema de vibrant actualitat. Immigració i policia. El treball d'aquest investigador fa balanç de les polítiques de proximitat amb les no tant minories nacionals, les dificultats de relacions i el reclutament .

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Sant Jordi a les comissaries
Go to top of page