Olot revisa a l'alça el conveni de coordinació amb Interior PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 20 abril de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageEl secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, i l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, van actualitzar aquest dimecres, el conveni de coordinació i col·laboració en matèria de seguretat pública i Policia entre el Departament d'Interior i l'Ajuntament d'Olot, que ambdues administracions van signar l’any 1997. El nou conveni millora la capacitat de treball de la policia d'Olot en àmbits com la seguretat ciutadana.Image

L'anterior conveni era de l'any 1997, dels primers que es van elaborar i signar quan el cos de Mossos d'Esquadra van agafar competències en matèria de seguretat ciutadana a la província de Girona. Aquell primer acord limitava força les competències en matèria de seguretat ciutadana així com de policia judicial fins el punt que les actuacions en aquests àmbits era testimonial o inexistent. El nou conveni possibilita la recepció de denúncies mitjançant l'Oficina d'Atenció Ciutadana que fa un temps ja va arrencar a la Policia d'Olot.

ImageEn aquest sentit, Delort també ha ressaltat “la incorporació, fa uns mesos, de la Policia d’Olot al sistema d’informació policial (SIP) que els ha permès fer la recollida i tramitació de denúncies.” La Policia Municipal pot rebre denúncies de delictes i/o faltes comuns que no requereixen investigació posterior i/o agafar-ne d'aquells que sí que en demanen amb el consegüent traspàs a MMEE. Aquesta nova realitat ha estat valorada molt positivament per Carles Santacreu, Inspector en Cap de la policia municipal, el qual afirmava en declaracions a webpolicial que “això ens permet recuperar el sentiment de pertinença a la seguretat pública en la seva essència”.

El conveni actualitzat preveu la possibilitat de fer patrulles o serveis de paisà, fins ara inexistent i la potenciació dels serveis conjunts entre ambdós cossos policials. Els responsables policial autonòmics i locals s'han proposat que la columna vertebral sigui. Així ja s'ha iniciat la programació i planificació de serveis, així com controls i vigilàncies conjuntes (no pas mixtes).

Graelles i estat de convenis a la RP Girona

Les graelles (dividides per àmbits d'actuació) han compensat els dos cossos i les seves funcions i si bé és obvi que en la Policia Municipal es potencien aquelles funcions de proximitat, d'assistència a la normativa municipal i al trànsit, també és cert que s'han assolit fites -com ja he comentat- en l'àmbit de la seguretat ciutadana i la policia judicial, que eren els dos àmbits on el cos de mossos d'esquadra en tenia l'absoluta i exclusiva competència d'acord amb el conveni de l'any 1997.

La distribució de tasques segueix els esquemes dels que s'han signat a la RP metropolitana nord i la base és idèntica al conveni de Barcelona ciutat. Actualment tota la província de Girona treballa amb el format de conveni antic, a excepció de la ciutat de Girona i d'Olot, que són les dues úniques ciutats on s'ha revisat el document i per tant on s'han potenciat i recuperat funcions que l'any 1997 s'havien perdut.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page