Els neuròlegs proposen que els metges de capçalera atorguin els certificats mèdics per conduir PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 19 abril de 2007
Agències

ImageLa Societat Espanyola de Neurologia aposta perquè els metges de capçalera atorguin els certificats mèdics per conduir en lloc dels centres de reconeixement. Els neuròlegs adverteixen que aquests centres no tenen cap mena d'informació sobre l'historial mèdic dels aspirants a conductor, els quals, fins i tot, els poden amagar malalties per obtenir o renovar el permís.

Segons els especialistes en neurologia, els metges d'atenció primària són els que estan en millors condicions per prevenir possibles situacions perilloses al volant, com atacs d'epilèpsia, malalties que provoquen son o demències inicials. Afegeixen, a més, que hi ha persones que podrien ocultar aquestes informacions al metge encarregat de la revisió per obtenir el carnet de conduir. Això impediria que es diagnostiquessin aquestes patologies, cosa que suposaria un perill per al mateix conductor i per als altres.

Per això, els neuròlegs proposen que siguin els metges d'atenció primària els que s'encarreguin de fer aquestes revisions. La Federació d'Associacions de Centres de Reconeixement Mèdic, en canvi, creu que els metges de família tenen una implicació afectiva amb els seus pacients que podria perjudicar l'objectivitat que requereix concedir aquest permís.

Sobre aquesta qüestió s'ha pronunciat també la cap provincial de Trànsit a Barcelona, María Teresa San Eustaquio, que ha assegurat que l'actual model de revisions mèdiques dels conductors "ha donat un resultat positiu" i que no hi ha cap intenció d'introduir-hi canvis. Tot i això, sí que ha admès que potser els centres independents haurien de demanar més informes per completar la fitxa mèdica dels conductors.

Amb la seva proposta, els neuròlegs pretenen ajudar a disminuir el nombre d'accidents mortals de trànsit, ja que es calcula que entre un 15 i un 20% de la població té algun tipus de patologia de la son, en molts casos no diagnosticada, cosa que multiplica per set la probabilitat de tenir un accident.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page