L'alcalde de Cubelles reconeix que el cap de la policia local no ha fet efectiva la dimissió PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 18 abril de 2007
Redacció │ Barcelona

L'alcalde de Cubelles, Josep Marcillas (Entesa per Cubelles), va reconèixer en el ple de dilluns a la nit –l'últim ple ordinari del mandat– que el cap de la policia local del municipi, Miguel Córdoba, no ha fet efectiva la seva dimissió tal com va anunciar després de la vaga velada del 95% de la plantilla. Córdoba està de baixa, tal com va reconèixer l'alcalde. Tot i així el portal oficial de Cubelles manté que l'Inspector ha presentat la seva dimissió.

De fet, en el mateix ple, el regidor de Governació, Xavier Grau, va assegurar que mai no havia tingut coneixement de la intenció de plegar del cap de la policia fins que l'alcalde va fer públic que Córdoba li ho havia dit mitjançant una trucada telefònica. Des de l'oposició, no s'entén que l'alcalde del municipi hagi consentit aquesta situació –ja que el govern mai no va tenir una carta de dimissió sobre la taula, sinó que es va refiar d'una trucada– i ara hagi d'afrontar que el cap de la policia local –que cobra 72.000 euros l'any– estigui de baixa. Mentre Miguel Córdoba estigui de baixa, ni l'Ajuntament en pot prescindir ni es pot fer efectiva la seva dimissió (en el cas que existís).

El conflicte va esclatar per les festes de Setmana Santa. El cap de setmana anterior, els agents van començar a presentar baixes per malaltia que es van anar incrementant a mesura que s'acostaven els festius. L'alcalde es va veure obligat a signar un decret per demanar el suport de la Guàrdia Civil en les tasques de vigilància del municipi, de la mateixa manera que va passar a Sitges per carnaval. Al final, però, i després d'unes intenses negociacions, el 4 d'abril es va tancar un acord entre la plantilla de la policia i el govern municipal. El pacte compromet el govern a posar tot el necessari per començar a desenvolupar un pla de qualitat i millora dels llocs de treball, tant des del punt de vista tècnic com humà. Això podia suposar, fins i tot, la substitució del cap de la policia, que el mateix dia va presentar la seva dimissió. Ara, però, el dubte torna al si de la plantilla de policies locals.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow L'alcalde de Cubelles reconeix que el cap de la policia local no ha fet efectiva la dimissió
Go to top of page