Més de 12 milions per la xarxa RESCAT de ràdiocomunicacions d’emergències PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 17 abril de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageEl Govern ha aprovat avui destinar 12.206.658 d'euros per a l’ampliació de la xarxa RESCAT entre el 2007-2013. Així es cobrirà la resta del desplegament del cos de Mossos d’Esquadra a tot el territori, es facilitarà la integració a Policies Locals i es substituirà les actuals xarxes Nexus (Mossos) i Àgora (Bombers), fins ara existents.

El nou equipament de RESCAT inclourà el subministrament, mitjançant rènting, de 3.657 terminals i equipament complementari per a la xarxa RESCAT.

La nova xarxa Rescat permet una major capacitat de transmissió de dades, té una major cobertura, disposa de localització per GPS, resulta més econòmica i està oberta a tots els operadors d’emergències i seguretat de Catalunya. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha estat un dels primers clients, i això ha possibilitat l'establiment de canals conjunts de treball amb mossos a la nova xarxa.

Les actuacions previstes per a l’any 2007 són:

  • El desplegament dels operatius del cos de Mossos d’Esquadra a la Regió Policial Metropolitana Sud, i sectors de la Regió Policial de Tarragona, i per tant la dotació de terminals d’usuari i a les àrees policials indicades.
  • La substitució de la xarxa Nexus per RESCAT a tot Catalunya, incloent-hi els efectius de trànsit.
  • El subministrament de 1.500 terminals portàtils, 1.300 mòbils i 250 fixos per al cos de Mossos d’Esquadra.
  • La renovació de part dels terminals del cos de Bombers que actualment operen amb la xarxa Àgora, amb un total de 607 terminals mòbils.
  • La provisió d’equips complementaris per permetre la migració a RESCAT de les unitats de Mossos d’Esquadra que encara operen amb Nexus.


< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Més de 12 milions per la xarxa RESCAT de ràdiocomunicacions d’emergències
Go to top of page