Una de les faccions més radicals de l'islamisme s'ha assentat a Catalunya PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 17 abril de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageL'observatori de la Jihad de la Universitat de Granada ha publicat un nou informe en que alerta del perill que suposa l'establiment de Hizb ut-Tahrir (HuT) a l'estat. Es tracta d'una organització antisistema que té com a objectiu principal la reinstauració del califat. Tot i que no promou directament la violència, sí que ha participat en el reclutament yihadista. L'abast de les activitats de HuT seràn significatives entre 2010 i 2020 amb prop de tres milions de musulmans a Espanya.

La organització té com a estratègia principal la no integració dels musulmans a les societats occidentals. Els seus membres procedeixen del Magreb i l'Orient Mitjà i s'han assentat en la seva totalitat a Catalunya, i concretament a Barcelona. HuT no reconeix el sistema polític espanyol, i promou que els seus seguidors tampoc ho facin. D'aquí el perill, donat la propensió dels seus líders a polaritzar els conflictes i a enfrontar musulmans amb europeus, tal i com va passar recentment en el conflicte de la mesquita de Badalona. Els militants del HuT apliquen la lògica leninista de que “quan pitjor, millor”, i en fan especialment ús en conflictes a nivell local per desgastar les autoritats.

La organització no ha condemnat mai els atemptats de NY, Madrid, Bali o Londres, i també s'ha caracteritzat pel seu antisemitisme. A Egipte alguns integrants de HuT han estat detinguts amb armes i explosius. La darrera detenció es va produir a Rússia, on es va sorprendre 51 membres amb explosius. La principal problemàtica de la organització es que prepara ideològicament i socialment el terreny per al reclutament yihadista i els processos de radicalització.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page