Quan la descoordinació mata: fortes crítiques a les autoritats per la massacre de Virgina PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 17 abril de 2007
Redacció │ Barcelona

Image

Cap avís. Després de dues hores del primer incident ( VIDEO, IMATGES ), la policia del campus no va alertar ni al conjunt d'estudiants ni al Sheriff, les Policies Locals properes, l' estatal o FBI. No se sap si ha estat la ignorància, la manca de planificació, l'error d'assumir el que no es pot assumir, o senzillament que el sistema no funciona.

La matança a la Universitat Politècnica de Virgínia ha provocat nombroses mostres de dolor, però també d'indignació contra la direcció del centre i la policia. Mentre estudiants i familiars preguen per les víctimes mortals, apareixen les primeres acusacions per la gestió d'aquesta crisi. Els testimonis asseguren que entre el primer tiroteig i el segon van passar dues hores sense que s'avisés que hi havia un home disparant i sense evacuar el centre.

Tot va començar minuts després de les set del matí, quan un home armat va entrar a l'edifici dels dormitoris del recinte i va matar dues persones. Dues hores més tard, i mentre la policia investigava aquest incident, va començar el tiroteig més important a la facultat d'enginyeria. Aquí és on es van produir la majoria de les víctimes, fins a un total de 32 morts i desenes de ferits de diversa consideració. Posteriorment, l'agressor es va suïcidar.

Durant aquestes dues hores que van transcórrer entre el primer i el segon tiroteig no es va evacuar cap alumne ni se'ls va informar del que havia passat. No va ser fins gairebé les 9.30 quan es va començar a explicar la situació als alumnes, en la majoria de casos a través del correu eletrònic, i se'ls va demanar que es quedessin a les aules, apartats de les finestres.

Enmig de la commoció, molts estudiants i familiars de les víctimes han començat a criticar aquesta actuació de les autoritats del centre i de la policia. Asseguren que si s'hagués evacuat més ràpidament "es podrien haver salvat moltes vides". El director de la universitat respon que amb la poca informació de què es diposava es va fer tot el possible.

Mentrestant, la investigació avança i les autoritats policials intenten aclarir els dubtes que ha deixat el tiroteig més sagnant en un centre d'educació viscut mai a la història dels Estats Units. De moment, sembla que hi hauria una identificació preliminar de l'atacant que es va suïcidar. A hores d'ara, però, la policia no rebutja de manera determinant la possibilitat que hi hagués dos atacants, fet que explicaria el temps transcorregut entre els dos tirotejos.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page