Cinc mossos de la comissaria de les Corts, suspesos de sou i feina per presumptes maltractaments PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 11 abril de 2007
Agències

ImageEl director general dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos, ha suspès de sou i feina a cinc agents del cos acusats d'haver comès presumptament maltractaments a la comissaria de les Corts de Barcelona. El cas s'ha destapat arran d'una investigació d'afers interns que va començar a principis d'any arran de l'increment de denúncies i de les sospites per maltractaments. Càmeres secretes van enxampar "in fraganti" els mossos pegant a dos dels detinguts en aquesta comissaria. Ara, Olmos ha traslladat el cas a la fiscalia.

Les sospites de maltractaments a detinguts a la comissaria de les Corts van accentuar les investigacions del Departament d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra. De resultes d'aquest major control, un caporal i quatre agents dels Mossos d'Esquadra han estat suspesos de sou i feina per la seva presumpta implicació en dos casos de maltractaments. Els fets van passar fa unes setmanes i han estat denunciats a la fiscalia des de la mateixa direcció de la policia catalana.

La cúpula policial ha insistit que es tracta de casos aïllats i que, dels 21.000 detinguts que han passat per les Corts, només set casos estan en mans de la justícia. Entre ells, la denúncia d'Antonio Medina després d'una discussió en una discoteca amb uns agents que estaven fora de servei. O la d'un ciutadà romanès en què estan imputats quatre agents, un caporal i un sergent. Amb tot, i per poder detectar millor qualsevol mala praxi policial, s'afegiran 40 càmeres més, en passadissos i calabossos, a les 31 que ja hi ha la comissaria de les Corts. També s'iniciaran els tràmits per aconseguir la certificació de qualitat en els procediments amb detinguts.

Per la seva banda, el secretari general d'Interior, Joan Boada, ha advertit que el seu departament no tolerarà casos de maltractaments als detinguts. A més, ha destacat que el fet que hagi estat el mateix cos qui hagi denunciat aquesta actitud irregular dels cinc agents suposa un acte de "qualitat democràtica i transparència".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Cinc mossos de la comissaria de les Corts, suspesos de sou i feina per presumptes maltractaments
Go to top of page