Els professors britànics podran imposar "arrestos" de cap de setmana i requisar mòbils als alumnes PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 11 abril de 2007
Agències

Els professors britànics podran imposar als seus alumnes "arrestos" durant el cap de setmana i requisar els seus mòbils o reproductors de música si són utilitzats per interrompre les classes, segons l'última revisió de les normes sobre disciplina a les aules.

"Volem que els col·legis enviïn un missatge clar als alumnes i als seus pares, per dir-los que qualsevol forma d'assetjament als professors no serà tolerada", ha destacat avui el ministre britànic d'Educació, Alan Johnson, en un article a la premsa.

En virtut d'aquestes noves competències, els docents podran castigar els alumnes que es portin malament no només a l'escola, sinó també quan s'hi dirigeixin o tornin a casa, per exemple quan viatgin en tren o autobús.

Contra l'assetjament a internet

La nova guia també inclou mesures contra l'assetjament mitjançant mitjans electrònics, ja sigui a través de xats, internet o telèfons mòbils.

Les mesures, que formen part de la llei d'educació i inspeccions de 2006, han entrat en vigor aquest mes i representen el primer canvi important en el camp de la disciplina escolar en els últims 10 anys.

Fins ara, els professors podien actuar sobre els alumnes amb l'autoritat que la llei atorga als pares, però els professors es queixaven que la guia anterior sobre disciplina escolar no era prou clara i concreta i que plantejava dubtes des del punt de vista legal.

Reforçar els docents

La nova guia pretén clarificar aquests dubtes i reforçar el paper dels professors per combatre la desobediència i la violència a les aules.

El Govern britànic, a més, vol que les empreses que gestionen pàgines web impedeixin que es pengin en internet vídeos que mostren casos d'assetjament als professors o als alumnes.

Entre les noves mesures, també es planteja la concessió de "recompenses" als alumnes que es porten bé.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els professors britànics podran imposar "arrestos" de cap de setmana i requisar mòbils als alumnes
Go to top of page