L'alcalde de Dosrius expedienta a tres agents per l'esforç fet en contra la indisciplina viària PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 09 abril de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageArrel de la disconformitat d'alguns ciutadans amb les denúncies de trànsit i proposta de retirada de punts, l'ajuntament ha obert expedient disciplinari a tres agents de la policia local per presumpta falsificació de document públic, ja que no coincideix l'horari d'alguna d'elles amb l'informe del servei. L'alcalde, Josep Jo (PSC), lluny de mantenir la confidencialitat, explica amb tots els detalls l'expedient al seu bloc personal, josepjo.blogspot.com, i afirma que “els agents tenen indicacions polítiques d'educar primer, avisar segon i finalment denunciar”.

Si més no l'alcalde no fa cap referència a la gravetat de les sancions que poden suposar la retirada de 4 punts, com avançament amb perill, conduir begut o no respectar senyals dels agents. Alguns agents consideren que la única irregularitat és denunciar infraccions de trànsit en plena precampanya electoral.

Segons explica l'alcalde Josep Jo l'expedient l'ha motivat la interposició de 131 denúncies de 300 euros amb proposta de retirada de 4 punts, i que “van ser interposades d’una manera poc clara, poc transparent i fugint de totes les directrius polítiques indicades ”.

Obert l'expedient disciplinari a 3 agents de la policia local, l’instructor d’aquests va aconsellar que apartar els tres policies del servei i remetre tot aquest expedient al fiscal, perquè s'hi van apreciar presumptes irregularitats, que poden ser tipificades com a delicte penal, per presumpta falsificació de document públic. La irregularitat consistia en error de data i hora en alguna de les 131 denúncies interposades. L'ajuntament ha ordenat a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, que paralitzi els expedients d’aquestes 131 denúncies, fins que es clarifiquin tots els fets.

Relació d'infraccions amb pèrdua de 4 punts en las que cal avisar i no denunciar segons l'Alcalde de Dosrius

Pérdida de 4 Puntos

 • Valores mg/l aire espirado, superior a 0,25 hasta 0,50 (profesionales y titulares de permisos de conducción con menos de dos años de antigüedad más de 0,15 hasta 0,30 mg/l).
 • Conducir un vehículo con una ocupación que suponga aumentar en un 50 por ciento o más el número de plazas autorizadas, excluido el conductor salvo que se trate de autobuses urbanos o interurbanos.
 • Conducir un vehículo con un permiso o licencia que no le habilite para ello.
 • Arrojar a la vía o en sus inmediaciones objetos que puedan producir incendios o accidentes de circulación.
 • Conducir de forma negligente creando un riesgo cierto y relevante para los otros usuarios de la vía.
 • Exceder los límites de velocidad establecidos en más de 40 km/h salvo que esté incurso en lo indicado en el apartado 6.
 • Incumplir las disposiciones legales sobre prioridad de paso, y la obligación de detenerse en la señal de stop, y en los semáforos con la luz roja encendida.
 • Incumplir las disposiciones legales sobre adelantamiento poniendo en peligro o entorpeciendo a quienes circulen en sentido contrario y adelantar en lugares o en circunstancias de visibilidad reducida.
 • Adelantar poniendo en peligro o entorpeciendo a ciclistas.
 • Realizar la maniobra de marcha atrás en autopistas y autovías.
 • Aumentar la velocidad o efectuar maniobras que impidan o dificulten el adelantamiento por el conductor del vehículo que va a ser adelantado.
 • No respetar las señales de los agentes que regulan la circulación.


< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow L'alcalde de Dosrius expedienta a tres agents per l'esforç fet en contra la indisciplina viària
Go to top of page