Sant Llorenç d'Hortons (ICV) es suma als que demanen la revisió del model PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 07 abril de 2007
Agències

Polítics, periodistes, associacions i ara el primer ajuntament. Demanen es revisi el model de policia per fer front amb garanties a les demandes del seu municipi. El portaveu del grup municipal d'ICV a Sant Llorenç d'Hortons, Ignasi Corral, té la intenció de demanar una entrevista amb el conseller d'Interior, Joan Saura, per demanar-li un canvi de sistema de patrulles dels Mossos d'Esquadra als municipis petits. Segons ell, «l'actual sistema, heretat de CiU, només garanteix la desprotecció dels ciutadans».

ICV de Sant Llorenç d'Hortons creu que el sistema de patrulles que fa la policia catalana s'hauria d'adequar i contextualitzar a les necessitats que es generen en municipis com aquest, tot i que «pot ser molt eficaç a l'Hospitalet o a Vilafranca, però no dóna resultat en pobles que no tenen ni policia local». El portaveu d'ICV a Sant Llorenç d'Hortons creu que els pobles petits haurien de tenir facilitats legislatives i econòmiques per crear cossos de policia local i demana al govern que faci una actualització legislativa i funcional dels cossos de vigilants perquè puguin fer funcions de policia i dur armes.

Corral creu que pobles com ara Sant Llorenç d'Hortons són víctimes d'un greuge comparatiu en relació amb pobles grans i ciutats. Segons ell, quan des de Sant Llorenç d'Hortons es truca als Mossos d'Esquadra, «sovint pregunten on és aquest poble i en un 90% dels casos no fan acte de presència». Segons ell, les explicacions dels comandaments dels Mossos –sobre el desplegament que es farà efectiu l'1 de novembre del 2007– «sumat a l'actual dèficit de la plantilla, fa preveure el pitjor dels escenaris possibles». Per això, ICV de Sant Llorenç demana una revisió del sistema.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page