L'Ajuntament adoctrina els barcelonins sobres les virtuts del “nou model policial” PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 10 octubre de 2004
Image

En el darrer número de la publicació municipal “Barcelona Informació” l'ajuntament dedica especial protagonisme a l'Operació Estiu 2004 i al futur desplegament de la Policia de la Generalitat a la ciutat comtal.

Un cop més l'equip de Clos fa una lectura política interessada del que són les funcions policials. El més greu però és la manipulació política de les dades relatives a l'evolució de la plantilla de la Guàrdia Urbana amb l'únic objectiu de crear una opinió pública favorable al pseudo-model policial català.

Segons informa l' ajuntament en una primera etapa CME i GUB compartiran responsabilitats en el patrullatge preventiu pels carrers de la ciutat amb independència del cos al que pertanyin.En una segona etapa les responsabilitats es bifurcaran: Guàrdia Urbana seguirà les qüestions de policia administrativa, assistencial i de trànsit, mentrestant els Mossos es dediquin a la seguretat ciutadana.

Tot i que els polítics considerin ridícul el qüestionament del model, resulta sorprenent que s' admeti ara que per uns mesos la GUB farà de “policia” a tots els efectes pel que fa el patrullatge. Només cal recordar declaracions del Sr. Blas Alascio i del Sr. Clos, evitant qualsevol referència policial al referir-se a la Guàrdia Urbana i derivar totes les responsabilitats de seguretat a “la policia” -entre cometes sempre, i referint-se al CNP.


Targiversació de les dades de plantilla de la GUB

El més greu és tractar d'imbecils als professionals de la seguretat pública i per extensió a la resta dels ciutadans d'aquesta ciutat. Tothom ha patit les mancances constants del cos local i la disminució d'almenys 700 efectius durant l´última dècada. L'Ajuntament però, en fa una lectura un tant diferent:

“La Guàrdia Urbana ha vist augmentar el seu temps dedicat a Seguretat Ciutadana d'un 9% al 1992 fins al 32% a l'actualitat, situació gens habitual per una policia local que, com totes, vigila també el compliment dels horaris comercials, els sorolls excessius al carrer o regula el trànsit. Per això, els últims anys, la plantilla ha hagut de crèixer fins a més de 2600 agents, a l'hora que es va rejovenint amb la incorporació de noves promocions de guàrdies urbans.”
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow L'Ajuntament adoctrina els barcelonins sobres les virtuts del “nou model policial”
Go to top of page