Dos mossos acusats de clavar una pallissa a un detingut admeten que estava il·lès PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 29 març de 2007
Agències

Els dos agents dels Mossos d'Esquadra acusats de detenció il·legal i lesions han admès que el jove que els ha denunciat per clavar-li una pallissa en un calabós no tenia lesions quan va entrar a comissaria, segons l'advocada de la víctima, Núria Vilarnau.

Els dos mossos han declarat davant el titular del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona, després de la denúncia de tortures presentada per Antonio Medina, i, segons l'advocada del denunciant, han admès que aquest no presentava lesions quan va entrar a comissaria, tot i que han dit que ignoraven com es va fer un blau a l'ull i els costats.

Baralla a la discoteca Bikini

Els fets van tenir lloc el 2 de juny passat a la matinada, quan Medina era amb uns amics a la discoteca Bikini de Barcelona i va mantenir una baralla amb dos homes i una dona, que eren mossos fora de servei. Tots van acabar expulsats pel servei de seguretat del local.

Segons el denunciant, un company seu va tocar lleument la dona, cosa que va derivar en una baralla, i quan ell va intentar intervenir-hi va apartar un agent, "que no anava gaire serè", i, per tant, va caure a terra. A partir d'aquí, la baralla va anar a més, fins que els serveis de seguretat de la sala Bikini els van expulsar, després que els tres agents de paisà traguessin les plaques i s'identifiquessin com a agents de la policia autonòmica.

Una vegada al carrer, tot i que ja havia arribat una patrulla dels Mossos, els tres agents, adscrits a l'àrea d'investigació regional de la comissaria de les Corts, van demanar ser ells qui detinguessin Medina, com consta en l'atestat. El denunciant va ser traslladat a la comissaria, on el van seguir els seus amics, tot i que els agents els van comminar a marxar "si no volien acabar detinguts com el seu company", segons Medina.

Cops durant 15 minuts

Segons la seva versió, una vegada a les dependències policials, els dos agents (la dona ja no va tornar a aparèixer) el van portar a un calabós, on, durant almenys 15 minuts, li van clavar tota mena de cops als costats i a la cara, que li van provocar un gran blau a l'ull esquerre, aprofitant que estava emmanillat.

A més, quan aquests dos agents de paisà li van clavar la pallissa, cinc o sis més, que anaven uniformats i encara no han pogut ser identificats, van presenciar l'escena i no hi van intervenir. Després de clavar-li la pallissa, els dos agents li van dir que si els denunciava descobririen on vivia, el matarien i violarien la seva dona, segons Medina.

Roda de reconeixement

Durant l'estada al calabós, que es va allargar fins l'endemà a la matinada, a Medina li va pujar la tensió i va tenir una crisi d'ansietat, per la qual va haver de rebre atenció mèdica i prendre tranquil·litzants.

Vilarnau ha anunciat que el dia 9 d'abril hi ha prevista una roda de reconeixement entre els agents que feien guàrdia a la comissaria aquella nit, per intentar identificar els mossos que segons el denunciant van contemplar la pallissa i no la van impedir.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page