Els efectius de la Guàrdia Urbana PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 13 octubre de 2004
Al darrer número del butlletí Barcelona Informació de l'Ajuntament s'informa que la Guàrdia Urbana de la ciutat ha hagut de crèixer fins als 2600 agents per tal de poguer realitzar les funcions que el Cos Nacional de Policia ha deixat de fer, segons el consistori barceloní.

La Guàrdia Urbana no només no ha crescut en número d'agents, sinó que en els darrers 10 anys n'ha perdut prop d'un mil.ler. Aquesta petita diferència ha comportat que la gent ja no vegi el guàrdia de barri al que tothom coneixia. Encanvi sí que troba un vigilant de zona blava a cada cantonada.

D'una vegada per totes, cal superar la pretesa divisió de competències dels cossos policials que presten el servei bàsic de policia uniformada al carrer. Pugin sinó en un cotxe policial i comprovin com el que podia semblar una infracció de trànsit és converteix en una actuació de seguretat ciutadana ja que el vehicle és robat i els seus ocupants tenen causes pendents. I viceversa. El model policial que defensa l'Alcalde de Barcelona per sobre tot era obertament qüestionat pel seu predecessor, i el fet de posar-lo en dubte avui pels propis professionals és vist com un acte de deslleillaltat i atreviment.

Políticament els nostres dirigents han rentabilitzat la màxima que a més cossos de policia i més efectius, més seguretat. Ja és hora que el ciutadà conegui la descoordinació evident dels diferents serveis de protecció, la mala gestió de recursos que implica la diversitat de cossos i l'ineficàcia manifesta que suposa la actuació de policies de diferents cossos en competències semblants.

Víctor Argelaguet i Foret
Responsable de Web policial de Catalunya
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Editorial arrow Els efectius de la Guàrdia Urbana
Go to top of page