Absolt un conductor que anava a 260 km/h per "no causar perill" PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 16 març de 2007
El Periódico

Dues notícies van posar ahir de relleu la urgència d'aprovar la reforma del Codi Penal actualment en tràmit parlamentari. Els Mossos d'Esquadra van detenir prop de Barcelona un jove de 23 anys que circulava per la C-16 a 201 quilòmetres per hora, borratxo i amb el carnet retirat tres vegades. I a Burgos, l'Audiència Provincial va revocar una sentència que va condemnar el conductor d'un Audi A8 per anar a 260 quilòmetres per hora. Si el nou text legal ja hagués entrat en vigor, els dos conductors bala purgarien les seves imprudències a la presó.

El 2 de gener, un Jutjat Penal de la capital castellana va condemnar a sis mesos de presó i dos anys de suspensió del carnet de conduir l'empresari asturià Constantino García Suárez per circular a 260 quilòmetres per hora a l'autovia que uneix Lleó amb Burgos. El jutge va apreciar que havia posat en perill la vida del seu acompanyant i de la patrulla de la Guàrdia Civil que el va detectar, però l'Audiència Provincial considera ara que la infracció no és un delicte de conducció temerària, "perquè no hi va haver cap circumstància de perill concret", requisit necessari per aplicar l'article 381 de l'actual Codi Penal.

PENA AUTOMÀTICA

La sentència admet que, tot i que conduir a aquesta velocitat suposa "un evident perill per a la circulació", s'ha de tenir en compte que "no es va produir cap circumstància de perill concret, com pogués ser obligar altres conductors a fer maniobres evasives o que els agents de trànsit s'haguessin d'apartar per evitar ser atropellats". Amb l'aplicació del nou Codi Penal, la pena serà automàtica. Encara que no existeixi perill concret, sobrepassar els 190 quilòmetres per hora en una autovia o una autopista comportarà sis mesos de presó.

NEN RIC EN UN FERRARI

El jove detingut pels Mossos, Borja T. S., és fill d'una acabalada família que viu a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès). Quan anava a les dues de la matinada amb el seu Ferrari 355 per l'autopista C-16 (Barcelona-Manresa) a tota velocitat, es va topar amb un control d'alcoholèmia. Malgrat les indicacions dels agents, no es va aturar, va accelerar i va passar sense pagar el peatge en direcció a Barcelona.

La policia autonòmica el va perdre de vista, però dues hores i mitja després una altra patrulla que efectuava controls de velocitat a la mateixa carretera en sentit Manresa va tornar a detectar-lo circulant a 201 quilòmetres per hora. Quan va arribar de nou al control d'alcoholèmia, es va parar, però es va negar a passar la prova. Després de detenir-lo, els agents van comprovar que tenia el carnet retirat fins al maig i que aquesta era la tercera vegada que es quedava sense permís.

Si el nou Codi Penal es pogués aplicar --no entrarà en vigor fins al 2008--, a Borja li podria caure una pena total de més de dos anys de presó pels delictes de conducció temerària, sobrepassar en més de 70 quilòmetres per hora el límit establert, conducció etílica i circular amb el carnet retirat.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Absolt un conductor que anava a 260 km/h per "no causar perill"
Go to top of page