Investiguen el robatori de 10.000 euros comissats per la policia de Sabadell PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 30 gener de 2007
El Punt │ Sílvia Barroso

ImageLa suposada desaparició de 10.000 euros comissats a un traficant de drogues detingut està generant mala maror a la Policia Municipal de Sabadell. Els dos agents que havien arrestat el traficant van descobrir unes hores després que, a la bossa d'efectes comissats, hi faltava un feix de bitllets de 500 euros.

La notícia es va estendre i una responsable de recursos humans de l'Ajuntament es va presentar a les dependències policials per prendre declaració a tots els membres del torn de nit. CCOO ha demanat explicacions per escrit dues vegades i no ha rebut cap resposta. L'Ajuntament admet que va obrir un expedient, però no vol «comentar-lo».

Image

L'afer s'arrossega des de final de novembre. Una patrulla va aturar un cotxe perquè va trobar sospitosos els ocupants. Al vehicle hi havia droga i diners en efectiu, uns 40.000 euros. Els agents van detenir els sospitosos i els van portar a les dependències policials, on van començar a fer la llista d'objectes comissats, per la qual cosa havien de comptar els diners. A mitja operació, van rebre l'ordre d'un superior de deixar-ho estar: ja se'n faria càrrec una altra unitat, els van dir.

Hores després, quan van comparèixer per completar l'atestat amb la seva declaració, van fer un cop d'ull als objectes requisats una altra vegada: estaven degudament empaquetats en bosses de plàstic transparents però, segons ells, hi faltava el sobre on hi havia un feix de bitllets de 500 euros: una vintena, segons els càlculs que havien fet inicialment. Ningú sabia on havien anat a parar els diners. Els havia agafat un agent o algun detingut havia aprofitat un moment de distracció dels policies que el vigilaven?

La notícia es va estendre com la pólvora i l'Ajuntament va enviar una responsable de recursos humans a la seu de la policia per esbrinar què havia passat. Va prendre declaració a tots els membres del torn de nit i es va obrir un expedient sobre el cas.

Una portaveu de l'Ajuntament va admetre ahir a la tarda que, «en el seu moment», es va obrir un expedient per aclarir els fets. La mateixa font va afegir-hi, però, que «no se'n comentarà el contingut», ja que seria «il·legal».

Els responsables municipals no es neguen a donar explicacions només a la premsa: tampoc han contestat al requeriment per escrit que ha fet CCOO, el sindicat majoritari al cos policial.

Els delegats van adreçar una primera carta a l'alcaldia a final de desembre. En el text manifestaven que el cas estava provocant «rumors i comentaris» a la policia i que calia que l'Ajuntament ho investigués i establís si la suposada desaparició dels diners era real i si comportava alguna «responsabilitat administrativa o penal». El sindicat apel·lava a la transparència i a la necessitat de defensar l'«honorabilitat i professionalitat de la plantilla de la Policia Municipal».

Com que no van obtenir cap resposta, els delegats es van reunir la setmana passada amb el regidor d'Educació i Seguretat, Ramon Burgués, que els va dir que el cas estava en mans del departament de recursos humans. Ahir, CCOO va adreçar una altra carta a l'alcaldia en què demanava que aquest departament els aclareixi què ha passat.

Notícia publicada a El Punt, 30 de gener de 2007

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page