Saura posa com a exemple de coordinació la sala conjunta GUB-CME PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 25 gener de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageEl diputat del PP Daniel Sirera ha explicat dos exemples de descoordinació que al seu parer denoten mancances greus: per una banda el sistema de comunicacions que no permet que es comuniquin directament els agents, i per l'altra la Sala conjunta del dos cossos. Sirera s'ha referit a una experiència personal en que va trucar al 092 per un robatori i l'operador li va respondre «Escolti, truqui als Mossos d’Esquadra».

En els fòrums de la Guàrdia Urbana de Barcelona i Mossos d'Esquadra son habituals les referències a aquesta sala en relació a la manca de coordinació.

Intervenció Sirera

Vostè sap perfectament, senyor Saura, que en aquests moments es pot estar produint..., es pot estar apallissant un mosso d’esquadra a una cantonada, a una cruïlla a la ciutat de Barcelona i a la següent cruïlla hi ha una patrulla de la Guàrdia Urbana i no assabentar-se, perquè tenen sistemes de comunicació diferents. I això està passant, Ho denuncien tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra.

...

Una anècdota personal, ja sé que una flor no fa estiu, però miri, un diumenge abans de Nadal jo vaig anar molt aviat, molt aviat, a comprar el diari i em vaig trobar que hi havia una botiga d’ordinadors sota de casa i n’havien rebentat la persiana, no? Era molt aviat i vaig pensar: «Bé, suposo que no hi deuen ser, però pot ser sí, vaig a trucar a la policia perquè ho sàpiguen.» I, home, la veritat és que el telèfon dels Mossos d’Esquadra tampoc és una cosa que s’hagi promocionat gaire... Bé, a mi em va venir més al cap trucar a la Guàrdia Urbana de Barcelona i vaig trucar al 092, i quan vaig explicar: «Miri, truco..., crec que hi ha un robatori», sap què em van dir? «Escolti, truqui als Mossos d’Esquadra.»

Escolti, no havíem parlat que hi havia una sala de comandament conjunta, que hi havia una oficina on estaven junts, taula amb taula, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra? Com pot passar això, senyor Saura? Com pot parlar de coordinació amb les altres policies del món mundial i en canvi vostès van anunciar a bombo i platerets que hi hauria una oficina conjunta Guàrdia Urbana - Mossos d’Esquadra, i quan truca un ciutadà li diuen: «No, no, escolti, un robatori? Truqui a un altre telèfon.» Això no és normal, senyor Saura.

Resposta Saura

El senyor Sirera, entre aquestes perdigonades que em deia, em deia per exemple..., me'n deia una altra que era el tema de la coordinació amb Barcelona, no? Miri, hi ha una sala única, sense precedents... Miri, que un guàrdia urbana li contesti, a vostè li contesti... (Veus de fons.) Molt bé, no sé qui li va contestar, i no dubto que li va contestar. Però hi ha una sala única, única experiència a Europa, hi ha un despatx de patrulles conjunt –conjunt–, hi ha una única visió dels fets que succeeixen i hi ha una coordinació online entre la policia local i els Mossos d'Esquadra. Però li diré més: com he dit abans, tenim en aquests moments connectats al sistema d'informació policial 144 ajuntaments dels 203 que hi ha. Que això funciona tot bé? Doncs segur que no – segur que no–, i hem d'aconseguir que els 144 siguin els 203, segur que sí. Que es pot millorar? Segur que sí. Però no llanci vostè la idea que no hi ha coordinació.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Saura posa com a exemple de coordinació la sala conjunta GUB-CME
Go to top of page