Sorgeix el primer detector de mentides per telefonia per internet PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 24 desembre de 2006
Redacció │ Barcelona

ImageLa setmana passada saltava als titulars dels diaris l’aparició del primer detector de mentides per telèfon. És una aplicació per als usuaris de Skype i permet veure el grau d’estrès amb el nostre interlocutor. Alguns ja pensen en les aplicacions que pot tenir en les centraletes dels telèfons d’emergència.Image

L’anàlisi de l’estrès de la veu (AEV) és un tipus de detector de mentides que es va començar a fer popular a finals dels anys 70. A principis dels 90 van aparèixer els primers detectors en software i actualment s’utilitza en el treball diari de molts cossos de seguretat. Una aplicació semblant és la que s’ha posat a disposició de tots els usuaris de skype, que permet monitoritzar en temps real el grau d’estrès de la persona amb qui es comunica. L’aplicació salta automàticament a l’iniciar una conversa de veu mitjançant l’ordinador.

Els primers 10 segons el sistema es calibra automàticament, i un cop calibrat comença a donar dades sobre el percentatge d’estrès (de 0 a 100).

La teoria

Els investigadors han descobert que les freqüències de la veu humana tenen una relació directa amb l’honestedat. Així, quan una persona és honesta la freqüència és baixa, i en canvi és alta quan es menteix. Tots els músculs del cos vibren, incloses les cordes vocals. Normalment les cordes es mantenen en una tensió constant, i les alteracions en el ritme son causades per alteracions químiques a l’organisme, i com a conseqüència de percepció de perill. Aquestes alteracions es tradueixen en afectacions a la tensió diferent, i freqüències de veu diferenciades.

Descarrega

Descarrega programa Lie Detector per Skype

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Tecnologia - GSM - Tetra arrow Sorgeix el primer detector de mentides per telefonia per internet
Go to top of page