Constituïda la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat del Parlament PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 02 desembre de 2006
Redacció │ Barcelona

El Ple del Parlament ha aprovat per unanimitat en la sessió d’aquest matí la creació de setze comissions, onze de legislatives i cinc d’específiques. La comissió de Justícia, Dret i Seguerat serà presidida per Montserrat Nebrera González (GP PPC), i tindrà com a vicepresident i secretari a David Pérez Ibáñez (GP PSC-CpC) i Esteve Orriols i Sendra (GP CiU) respectivament. Per la seva banda CiU ha anunciat la constitució d'un govern a l'ombra.

Les Comissions són els instruments principals de la tasca parlamentaria actual i es on es realitza el control sectorial de l'activitat del govern. La comissió de seguretat s’encarregarà de: Justícia; serveis penitenciaris; rehabilitació i justícia juvenil; relacions amb l’Administració de justícia; dret i entitats jurídiques; seguretat ciutadana; seguretat pública i trànsit, i emergències i seguretat civil.

En l'àmbit d'aquesta comissió ha sigut tradicionalment molt actiu Daniel Sirera, del Grup parlamentari popular. Sirera ha estat un dels pocs diputats en aquest àmbit que ha posat disposició de la ciutadania i els professionals les eines de control parlamentari, ja fos en forma de preguntes o interpelacions, per tractar temes que d'altra forma no haurien arribat al parlament. David Pérez, que ha liderat molts aspectes de la política de seguretat en el seu partit, veurà limitat el seu àmbit d'actuació per la pertinença al partit governant.

Un altre govern a l'ombra

Per la seva banda, Convergència i Unió ha presentat el seu govern a l'ombra i en paraules de Felip Puig “no és un govern a l’ombra, però sí serà l’ombra del govern. Es tracta de l’encàrrec, a determinats diputats i diputades de CiU, de centrar-se en responsabilitats concretes identificades amb la nova estructura de l’actual Tripartit”. El diputat responsable d' Interior serà Francesc Homs.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page