Un motorista, en coma al xocar amb un vehicle dels Mossos PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 22 juliol de 2006
El Periódico

El motorista Alberto Ormeño Martínez, de 27 anys, està ingressat en estat molt greu i en coma a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar de Barcelona després que un cotxe dels Mossos d'Esquadra envestís la seva moto pel darrere, diumenge passat, 16 de juliol, a Sant Martí.

L'accident va tenir lloc minuts abans de les tres de la tarda. Segons la família de la víctima, el noi venia de la platja amb la seva nòvia, Ana Fernández, de 22 anys, de paquet a la moto. "Estaven aturats al carrer de Marina, a la cruïlla amb Llull, esperant que el semàfor canviés a verd", va explicar Raquel, germana del motorista, a partir del relat de vuit testimonis de l'accident que ha aconseguit la família.

Segons aquestes persones, un cotxe dels Mossos d'Esquadra que anava a un servei urgent --un cas de violència domèstica que va acabar amb una ferida d'arma blanca i un detingut-- va col.lisionar picant-la pel darrere amb la moto i els dos joves van saltar enlaire. La noia va patir cremades de segon grau a bona part del cos al lliscar per l'asfalt. Ha estat ingressada dos dies a la unitat de cremats de la Vall d'Hebron, on va diàriament a curar-se les ferides.

El noi encara va tenir menys sort. Segons els testimonis, va saltar enlaire i va caure a l'asfalt. Resultat: trencaments en nombrosos ossos i una hemorràgia interna que va estar a punt de costar-li la vida. "Lluita per seguir endavant. Ell és molt fort. Està en coma, però se'n sortirà", diu la seva germana. En les seves declaracions, els testimonis de la família del motorista asseguren que el vehicle policial "circulava a gran velocitat i sense sirena". Un portaveu dels Mossos d'Esquadra, preguntat per aquest diari, va dir: "Tenim coneixement del tema, del qual hem fet seguiment, i estem a l'espera del que determini l'atestat de la Guàrdia Urbana".

César Fernández, pare de la noia ferida, va assegurar que el vehicle policial circulava pel tercer carril de Marina, reservat a les bicis, quan va atropellar la moto. "Jo no sé si la moto va entrar o no va entrar al carril bici, però això és el que menys importa, perquè el vehicle policial no portava les sirenes posades i era impossible saber que circulava per allà", va explicar.

DENÚNCIA

La família espera tenir accés a l'atestat de la Guàrdia Urbana, que investiga l'accident, i presentarà una denúncia contra els Mossos. "Volem que es faci justícia. I no ens referim a una indemnització econòmica. Volem que un jutge digui, i nosaltres així ho creiem, que els Mossos ho van fer malament", va insistir el pare de la noia.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page