La policia de Palafolls a la ràdio PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 14 juliol de 2006
Policia Local Palafolls │ Sergent Peña

ImageFa un any des de la Policia Local de Palafolls vam començar una nova aventura creant un espai radiofònic setmanal d’una hora de duració, on hem informat i aconsellat en directe sobre temes relacionats amb la seguretat i la prevenció, tant pública com privada. També hem atès trucades en directe i hem contestat més de cinc-cents cinquanta correus electrònics rebuts per part dels nostres oients.

En total hem realitzat un total de 55 programes en directe, els dimecres de 19 a 20 hores, emesos a Ràdio Palafolls, al dial 107.7 de l’FM. També vam col·laborar en la marató del dia 29 de desembre de 2005 organitzada per l’emissora amb l’objectiu d’ajudar els països del tercer món i recaptar diners per dues ONG’s, una que treballa per Nicaragua, i una altra que ho fa pel Senegal amb un programa de dues hores.

Destacar que el programa ha tingut una gran acceptació amb un gran nombre d’oients, no només dels veïns de la localitat de Palafolls, sinó què també dels de Blanes, Tordera, Malgrat de Mar, Lloret de Mar, etc.. Fins i tot el programa Catalunya Directe, que ofereix TV3 a les tardes, ens va dedicar un petit espai en una de les seves emissions on es va interessar per aquesta iniciativa i va realitzar una entrevista als presentadors de Seguretat Ràdio.

Hem aclarit un total de 576 correus electrònics, que han arribat dels oients dels municipis de la zona i hem atès en directe una dotzena de trucades.

Com a anècdota comentar que per a les festes del Nadal vam composar una nadala , la qual va sonar en antena i va ser rebuda amb molta acceptació i simpatia per part dels oients del programa.

He d'agrair la col·laboració de forma altruista dels agents Raül Caballero i Francisco Galvan, amb els quals s’ha pogut fer realitat el programa i també als tècnics de l'emissora de Ràdio Palafolls, que s'han encarregat que aquest hagi sortit per antena.

Resum dels continguts dels programes de la primera temporada de Seguretat Ràdio.

Temes tractats:
Seguretat viària.Algunes mesures de seguretat.Estafologia, la ciència dels més espavilats. Entrevista a un agent va participar als Jocs Olímpics de Policies i Bombers,Història del Cos de Mossos d'Esquadra.Història de les drogues, com prevenir-les.Comentari i debat sobre les modificacions de la LSV.Els quads i els ciclomotors pòquets.Els permisos i les llicències de conduir.Classes de vehicles i autoritzacions per circular.Seguretat viària.Seguretat activa i passiva.Seguretat i prevenció en la llar.Seguretat i prevenció en la llar II.Història dels assassins més cruels del segle XX.Els senyals de trànsit, senyals verticals i horitzontals.Els senyals de trànsit II.Seguretat i prevenció al bosc.Com evitar incendis forestals.Unes vacances més segures.Alguns consells sobre els diners quan anem de vacances.Prevenció i seguretat a internet.Prevenció i seguretat a internet II.Joguines, fem que els nostres fills juguen segurs.Bullying, violència escolar.Programa especial marató 2'5 hores de durada. Entrevistes i d’altres.Nova llei antitabac.La Policia local de Palafolls.La Policia local de Palafolls II.El futur Cos de Protecció Civil de Palafolls.Consells sobre autoprotecció. Seguretat personal.Consells sobre autoprotecció II. Seguretat vehicle.Alguns tràmits que podem fer en les prefectures de les policies locals.Seguretat en les autopistes.Les memòries de la Policia Local de Palafolls 2005.El nou carnet per punts.El nou carnet per punts, debat.Consells pràctics de seguretat en les carreteres.La inspecció tècnica dels vehicles.Prevenció en el bosc III.Les cadiretes de seguretat pels menors en els vehicles.Seguretat personal.Seguretat personal II.Seguretat personal III.Seguretat personal IV.Seguretat personal V.Alarmes i prevenció en la llar.Gossos, la teva responsabilitat.Gossos catalogats com a potencialment perillosos.Ja entra el carnet per punts, debat.Entrevista a un agent que ha finalitzat amb èxit el curs bàsic de policia a l'EPC.Breu resum del que ha estat la primera temporada del programa Seguretat Ràdio.

Els correus electrònics:

Com la finalitat del programa és informar, es va posar en funcionament un correu electrònic on els nostres oients podien fer les consultes que estimessin pertinents, i nosaltres, bé mitjançant el correu electrònic o bé per antena, vam aclarir totes, donant així un servei més al ciutadà des de la Policia local. El correu electrònic és

En total es van rebre 576 correus, on els oients feien preguntes de tot tipus relacionades amb la seguretat i la prevenció. De totes elles, més de 200 es van aclarir directament en el programa. Les preguntes més freqüents van ser les relacionades amb temes com l’estacionament, recursos per denúncies, i els tràmits administratius que es poden realitzar a la Policia Local.

L'estafa de la setmana:

Una secció del programa ha estat “L'estafa de la setmana”, en la què es comenta una estafa per prevenir els oients dels enganys més comuns que realitzen “els pispes”, i evitar que acabaren sent víctimes dels que fan de l’engany la seva professió. Hem prestat una gran atenció a un col·lectiu especialment vulnerable com és el de la gent gran, objectiu de molts malfactors.

En total es van explicar una seixantena d'estafes, en ocasions algunes que ens han arribat dels nostres oients mitjançant el correu electrònic, participant així molt directament amb el programa.

Seguretat Ràdio .

MOLTES GRÀCIES als nostres oients, sense els quals aquest projecte no hauria pogut estat possible. Ja estem treballant en la temporada vinent, per poder començar el proper mes de setembre.

Direcció del programa: Marc Peña i Sánchez. Presentadors: Raül Caballero, Francisco Galvan i Marc Peña. Controls: Personal Ràdio Palafolls.

Atentament

Marc Peña i Sánchez Sergent en Cap de la Policia Local

Palafolls, 28 de juny de 2006

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Bones pràctiques arrow La policia de Palafolls a la ràdio
Go to top of page