Troben objectes de les víctimes a casa de la sospitosa dels assassinats PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 07 juliol de 2006
El Punt │ Sílvia Barrosso

ImageUn escorcoll de més de cinc hores va permetre als Mossos d'Esquadra trobar objectes de les víctimes a casa de la sospitosa dels assassinats en sèrie, Remedios Sánchez Sánchez, de 48 anys. El resultat de l'operació ha portat sorpreses: a més d'efectes personals de les víctimes conegudes pels Mossos, es van trobar botins de robatoris no relacionats encara amb Remedios Sánchez, segons va avançar ahir la cadena Ser.

Entre els objectes confiscats, hi ha també targetes de transport públic de jubilats que no eren a la llista de víctimes. La troballa obligarà a la policia a reobrir investigacions de casos anteriors a l'arribada dels Mossos a Barcelona.

Totes les víctimes supervivents van reconèixer Remedios Sánchez en la imatge obtinguda de la càmera de seguretat de l'estació de Sant Andreu. Això va ser quan encara no se sabia el nom de la sospitosa, i aquestes identificacions fotogràfiques van servir perquè la investigació avancés. Ara, el reconeixement s'haurà de repetir en persona i en un jutjat perquè tingui validesa com a prova, i després encara faltarà provar els tres assassinats, dels quals no hi ha testimonis directes: el de Josefa Cervantes, el 10 de juny a Nou Barris, el d'Adelaida, el 30 de juny al carrer Villarroel, i el de Maria Sahun, el 2 de juliol al carrer Muntaner.

El cas del 27 de juny al carrer Enric Granados, que inicialment s'havia tancat com a mort natural, s'ha tornat a descartar com a homicidi després de la segona autòpsia, segons l'agència Efe. La investigació s'havia reobert perquè dos dies abans de la mort una dona es va oferir a portar les bosses de la compra a la víctima i va aprofitar l'avinentesa per robar-li el moneder. Tanmateix, no hi va haver violència, cosa que no respon al patró d'actuació atribuït a Remedios Sánchez. Dos dies després, es va trobar el cadàver de l'anciana enmig d'un bassal de sang, però els forenses insisteixen que la mort va ser natural i que la víctima es va fer una ferida al cap en caure per un atac de cor.

Els Mossos, per tant, continuen investigant com a homicidis els tres casos que ja contemplaven i és fonamental el resultat de l'escorcoll: cada peça robada a una víctima i trobada al pis de la detinguda significaria la imputació en ferm d'aquell crim.

L'altre element clau seran les empremtes dactilars. Els agents analitzen les desenes de ditades –sempre són fragments– trobades a casa de les víctimes: cal comparar-les amb les empremtes de la detinguda. En el cas del carrer Villarroel, es van trobar ditades al mateix cadàver, en peces de metall que duia la víctima.

Més enllà dels crims i robatoris ja identificats, en què la violència era desproporcionada en relació al botí, ara s'ha d'examinar si en el passat Remedios Sánchez s'havia mogut clarament per un mòbil econòmic –en una possible relació amb la seva afició pel joc– o per les ànsies de posseir objectes valuosos. Això explicaria l'acumulació de joies descoberta a casa seva. Els psiquiatres forenses hauran d'establir com hauria fet el pas de robar per obtenir diners a matar gratuïtament.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page