Malestar judicial per la investigació dels Mossos PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 07 juliol de 2006
AVUI │ Jordi Panyella

ImageL'actuació dels Mossos d'Esquadra en el cas de Remedios Sánchez ha provocat un fort malestar als jutjats d'instrucció de Barcelona pel que es considera un menysteniment de la competència atribuïda als jutges en la investigació d'un fet criminal.

En aquest cas hi ha almenys tres jutjats que investiguen -de moment per separat- la mort de tres dones que, suposadament, haurien estat assassinades per la detinguda i en tots tres hi ha la percepció que han rebut més informació a través d'allò que ha publicat la premsa que no a través de la font directa dels investigadors de la policia.

En aquest sentit, el jutjat d'instrucció número 16, on amb tota seguretat acabarà recaient el cas perquè estava de guàrdia el passat 10 de juny, quan va ser assassinada la primera dona, Josefa Cervantes, no va saber fins dilluns que aquesta mort no era un fet aïllat. Els magistrats afectats no descarten formalitzar el seu malestar a través d'una queixa oficial.

L'Ajuntament es persona

D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona va iniciar ahir els tràmits per presentar-se com a acusació popular en el cas. En no ser part perjudicada directament, el consistori no pot exercir l'acusació particular. Des de les files de CiU, Xavier Trias havia demanat que el consistori fes aquest pas "per la gran alarma social que han generat els tres assassinats".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Malestar judicial per la investigació dels Mossos
Go to top of page