CiU presenta una moció per reprovar la consellera Tura per l'onada de robatoris PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 06 juny de 2006
Redacció │ Barcelona

ImageCiU ha presentat al Parlament una moció per reprovar l'actuació de la consellera d'Interior, Montserrat Tura, per la seva "falta de lideratge polític i de resposta adequada" davant la proliferació de robatoris en vivendes durant els mesos d'abril i maig en diversos municipis de Catalunya.

El portaveu de CiU, Felip Puig, i la diputada Núria de Gispert sol·liciten en la moció que el Parlament insti el govern de la Generalitat a exigir al govern central la cobertura immediata de les places vacants al Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil als municipis on els Mossos encara no estan desplegats.

També demanen que el departament d'Interior presenti al Parlament, abans de finalitzar l'actual període de sessions, el Pla General de Seguretat de Catalunya 2004-2006, establert a la llei 4/2003, "que l'actual Govern no ha aprovat, incomplint el mandat legal".

Programa d'actuacions

Finalment, CiU sol·licita que la Generalitat, en el si de la Comissió de Govern per a la seguretat, aprovi un programa d'actuacions per eradicar aquests delictes i el presenti al Parlament abans de dos mesos.

Aquest programa, segons CiU, hauria d'incloure les dades de les plantilles i les places cobertes efectivament per tots els cossos policials en cada municipi, aconseguir una ràtio de 4,5 policies per 1.000 habitants a tot Catalunya i establir un mecanisme de coordinació policial "estable i eficaç" entre la Generalitat i l'Estat.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page