La policia de Begur vol més agents i el govern hi posa comandaments PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 31 maig de 2006
El Punt │ Albert Vilar

ImageL’enfrontament entre la policia local i el govern de CiU de Begur es va exemplificar en el ple d’ahir a la nit. Arran de la demanda policial de doblar el nombre d’agents de 8 a 16, el govern municipal va decidir crear les places de sotsinspector i caporal. Per contra, va acceptar la demanda policial de passar a treballar de setembre a juny de 40 a 36 hores, com la resta del personal municipal. L’alcalde, Carles Arnau, però, no descarta acabar traspassant la policia local a la Generalitat.

Fa set mesos l’alcalde va reconèixer la intenció de traspassar el cos policial local a la Generalitat, però com que no sortia la nova llei el govern municipal va apostar per crear dues places de comandament per reorganitzar la plantilla i millorar la feina. El cap de la policia, Antoni Rodríguez, que va assistir al ple amb altres agents amb una samarreta amb una frase reivindicativa, va recordar que ell havia demanat més agents. «Per millorar la consistència, s’ha de començar per la base, no per la cúpula», va dir Rodríguez.

L’alcalde va assegurar que aquest estiu, a banda dels dos comandaments nous, també hi haurà cinc policies interins. El regidor de Governació, Francesc Vadillo, va demanar temps, però parents i amics dels agents van replicar dient «mentida», «titelles», «això és una dictadura», i els policies, amb un full de paper en què es llegia «volem més seguretat». L’oposició, el PSC, va demanar diàleg.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page