Un municipi del Baix Camp vol contractar vigilants privats per aturar l’allau de robatoris PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 08 maig de 2006
El Punt │ Alforja

Als grans problemes grans solucions. Tips dels constants robatoris violents de què són víctimes en domicilis particulars i establiments comercials del poble, un grup de veïns del municipi d’Alforja, al Baix Camp, ha proposat contractar vigilants de seguretat privats. Tot i que no tindran les funcions d’una policia local –no aniran armats, per exemple– l’objectiu és que esdevinguin una «mesura dissuasiva». De moment, la idea té el suport del consistori, que, de moment, no té previst assumir-ne els costos. Aquesta setmana, els veïns han rebut una carta signada per l’alcalde, Josep Mariné, en què se’ls demana «col·laboració».

Mentrestant, els robatoris se succeeixen a les comarques tarragonines. Dissabte va ser un dia gris per als empresaris de Valls. Una banda organitzada de delinqüents va assaltar sis empreses del carrer Licoristes del polígon industrial. Van començar per Meco, dedicada a la fabricació d’eines i màquines, i van acabar a Cofrelec, especialitzada en material elèctric. Pel camí van passar per Proditsa, Transports Gavaldà, Graf 2000 i Electrònica Serret. Un itinerari que els lladres –els investigadors creuen que eren sis o set– tenien ben estudiat. Els robatoris els van dur a terme saltant per les teulades i reptant pel terra després d’obrir forats a les parets, com si es tractés d’un entrenament militar. És per això que se sospita que podrien formar part d’una banda organitzada, integrada per exsoldats de la zona de Kosova.

Ahir, la Guàrdia Civil de Montblanc va detenir dos homes d’origen romanès que haurien comès diversos robatoris en establiments de restauració de la comarca de l’Alt Camp situats al Sarral, Pira, Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Un municipi del Baix Camp vol contractar vigilants privats per aturar l’allau de robatoris
Go to top of page