El programa per al col·lectiu homosexual demana un entorn més favorable en els cossos policials PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 03 maig de 2006
Redacció │ Barcelona

El dia 28 d'abril va tenir lloc a Sitges la primera Jornada sobre Policia i Homosexualitat, que va reunir a representants del teixit associatiu homosexual i transsexual, així com membres dels cossos de seguretat i de la societat civil. En la clausura d'aquesta trobada, el responsable del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual (GLT), Eugeni Villalbí, del Departament de la Presidència, es va mostrar preocupat per la necessitat de "generar un entorn favorable" per fer front a "l'actual situació d'invisibilitat" de l'homosexualitat en diversos àmbits i, especialment, en el dels cossos policials. Aquest és un sector en què, donada la seva naturalesa històrica, la discriminació per raons d'orientació sexual sempre s'ha fet més palesa.

En el marc d'aquesta Jornada, organitzada per l'entitat XarxaGay, va presentar oficialment la primera associació de policies homosexuals de l'Estat. En aquest sentit, Eugeni Villalbí, va dir que el Govern s'alinea amb els objectius de l'entitat "pel seu caràcter inclusiu" i va destacar que la no-visibilització també és una forma de discriminació del col·lectiu.

D'altra banda, també va remarcar que el Pla Interdepartamental del Programa per al col·lectiu GLT, que el Govern preveu aprovar durant aquest semestre, té un apartat específic per a l'àmbit laboral. Aquest inclou, entre d'altres, l'aplicació de mesures de formació i informació que ajudin a foragitar l'homofòbia del lloc de treball.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow El programa per al col·lectiu homosexual demana un entorn més favorable en els cossos policials
Go to top of page