Ni policies ni guàrdies civils volen passar-se als Mossos d'Esquadra PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 02 maig de 2006
AVUI │ Redacció

De les 237 places reservades a agents, només hi ha hagut 63 sol·licituds per fer el canvi de cos. Un autèntic fracàs. Les xifres de guàrdies civils i policies nacionals que volen canviar de cos i passar a formar part del cos dels Mossos d'Esquadra són baixíssimes. I això que les proves són mínimes, bàsicament enfocades a garantir uns mínims de català.

Alertats per aquest "desinterès", Interior estudia no obrir més convocatòries específiques i no reservar en successives promocions dels Mossos places per a agents del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil.

Fonts de la conselleria d'Interior han explicat que en l'última convocatòria oberta aquest any perquè agents dels altres cossos poguessin accedir a l'escala bàsica dels Mossos, de les 237 places reservades, només s'han fet 63 sol·licituds: 55 d'agents de la Guàrdia Civil i vuit d'agents del CNP. Pel que fa a les vuit places convocades per a comandaments del CNP i Guàrdia Civil perquè poguessin passar a la categoria d'inspectors dels Mossos d'Esquadra, només es van rebre vuit sol·licituds. D'aquestes, una ni tan sols s'ha pogut acceptar per no tenir la titulació necessària.

Mínim exercici de català

Les proves a què s'han de sotmetre els agents que volen canviar de cos són mínimes. Segons Interior, es tracta que els aspirants a ser agents de la Policia de Catalunya superin un "mínim exercici de català", equivalent al nivell B. Després han de fer un examen on només entren sis temes i, finalment, han de fer un curset d'adaptació d'un mes.

Tot i això, a Interior no entenen per què el desinterès és tan gran. "La veritat és que ens agradaria comptar amb l'experiència dels agents que estan a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil que estan arrelats a Catalunya i que han prestat un servei extraordinari. Per això volem que puguin seguir, si volen, prestant el seu servei amb l'uniforme dels Mossos", va declarar a Efe un responsable d'Interior.

Entre les raons que els responsables del departament d'Interior sospiten que incideixen en el "desinterès" per canviar de cos, hi ha el fet que tant el CNP com la Guàrdia Civil han anat apujant els sous i ara ja no disten tant del que cobren els Mossos.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page