Encara no han començat les obres de les comissaries dels Mossos al Vallès PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 18 abril de 2006
El Punt │ Carles Aluju Ferrer

ImageSis mesos i mig abans del desplegament dels Mossos d’Esquadra al Vallès Occidental cap de les nou comissaries que donaran servei a la comarca encara no s’ha començat a fer, i això que la previsió de la Generalitat és de vuit mesos per fer-les. El desplegament dels Mossos al Vallès es farà, segons xifres facilitades el setembre passat, amb 910 agents.

Malgrat aquesta previsió, als ajuntaments de Sabadell, Sant Cugat i Rubí la direcció general de Seguretat els ha notificat canvis en les xifres. En el cas de Sant Cugat, dels 76 previstos al setembre ara n’hi assigna 70, mentre que a Rubí, on inicialment hi anaven 83 mossos, aquesta xifra s’ha incrementat fins als 100. En el cas de Sabadell, dels 241 previstos, la Generalitat ha precisat al consistori que en una primera fase hi haurà 200 agents i que els 41 restants arribaran en una segona fase que encara no té data.

Tots els ajuntaments de la comarca que tindran una comissaria dels Mossos fa mesos que han fet la feina i ja fa temps que van formalitzar la cessió dels terrenys a la Generalitat per ubicar-hi les seus policials. Però de màquines treballant-hi, poques, molt poques. Durant les últimes setmanes s’han posat tanques al perímetre dels terrenys on han d’anar les comissaries, però només els ajuntaments de Montcada i Ripollet han vist màquines netejant i allisant la parcel·la. L’adjudicació de la direcció de l’obra ha de donar el vistiplau a la construcció d’unes instal·lacions policials que, sense haver començat, ja porten retard. Les empreses que han de fer les obres exposaven un termini d’execució de vuit mesos, tal com demanava la Generalitat. El desplegament dels Mossos serà una realitat d’aquí a sis mesos i mig.

Les adjudicacions de les construccions de les nou comissaries vallesanes ja estan fetes –juntament amb les d’Esplugues, Cornellà, Sant Feliu i el Prat, on els Mossos també arribaran l’1 de novembre–. El 30 de gener passat es va adjudicar a Vías y Construcciones la construcció de les comissaries de Rubí (3,71 milions), Sant Cugat (2,37) i Barberà (2,11), mentre que Dragados va presentar la millor oferta per fer les de Terrassa (4,39 milions), Cerdanyola (3,01), Santa Perpètua (2,52), Ripollet (2,51) i Montcada (2,22). La de Sabadell –es va adjudicar fa una setmana– anirà a càrrec de Sacyr i té un pressupost de 7,20 milions.

El Departament d’Interior té previst invertir 67 milions d’euros per fer nou comissaries al Vallès, tres al Baix Llobregat –Esplugues, Cornellà i el Prat– i una a Reus. La mateixa consellera d’Interior, Montserrat Tura, va explicar el setembre passat durant una visita a Ripollet que el desplegament dels Mossos al Vallès i a una part del Baix Llobregat era el «més important en superfície i inversió» des que el 1994 la policia autonòmica va començar el desplegament.

MÉS DE 900 AGENTS

El desplegament dels Mossos al Vallès es farà, segons xifres facilitades el setembre passat, amb 910 agents. Malgrat aquesta previsió, als ajuntaments de Sabadell, Sant Cugat i Rubí la direcció general de Seguretat els ha notificat canvis en les xifres. En el cas de Sant Cugat, dels 76 previstos al setembre ara n’hi assigna 70, mentre que a Rubí, on inicialment hi anaven 83 mossos, aquesta xifra s’ha incrementat fins als 100. En el cas de Sabadell, dels 241 previstos, la Generalitat ha precisat al consistori que en una primera fase hi haurà 200 agents i que els 41 restants arribaran en una segona fase que encara no té data. La comissaria de Sabadell, a més dels policies que faran tasques de seguretat ciutadana, també serà la seu d’una part dels policies de la zona metropolitana nord –antiavalots i unitats d’investigació especialitzades–. La resta de municipis no han rebut canvis en els mossos assignats.

I LA POLICIA ESTATAL?

Quan l’1 de novembre del 2005 els Mossos van fer el desplegament a la ciutat de Barcelona, els alcaldes vallesans van pensar que havia arribat el moment de disposar de més policies estatals per eliminar el dèficit d’efectius. Però, a la pràctica, només l’Ajuntament de Terrassa va rebre més Policía Nacional. En total va rebre 60 agents més, i a Sant Cugat, que també n’havia demanat, al final només se li van assignar quatre agents més.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Encara no han començat les obres de les comissaries dels Mossos al Vallès
Go to top of page