Joves d'ESO preparen llei contra bulling i discriminació PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 27 març de 2006
Redacció │ Barcelona

ImageUn centenar de joves de vint centres de secundària de tot Catalunya debaten avui en comissió un Projecte de llei sobre mediació i acolliment en els centres educatius per tal de preparar una simulació plenària que es farà el 8 de maig i durant la qual es preveu l’aprovació d’aquesta iniciativa.

Els joves, alumnes de quart curs d’ESO, debatran durant tot el dia d’avui en comissió les 149 esmenes que han presentat al text del projecte de llei que han elaborat els serveis educatius del Parlament i que els joves han treballat als instituts durant els darrers mesos.

El projecte de llei planteja la necessitat d’establir elements legislatius que ajudin a consolidar models de convivència social fomentats en el diàleg entre els éssers humans i incideix sobretot en la necessitat de prevenir l’assetjament escolar o bulling i la discriminació per raó de sexe o procedència i creences religioses.

En el text es proposa la creació de comissions de prevenció i solució de conflictes en cada centre educatiu, s’insta els centres educatius a vetllar perquè s’evitin l’assetjament i les discriminacions i es planteja la necessitat d’aplicar sancions a aquells que tinguin conductes d’aquest tipus.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte “Fem una llei” que organitza el Parlament per quart any consecutiu, sota la coordinació de l’Àrea de Serveis Educatius de la cambra catalana. Amb experiències com aquesta, el Parlament vol apropar la institució i el funcionament democràtic a nens i joves.

Enguany els centres que participen en aquest projecte són: Escola Projecte (Barcelona); Escola Marinada (Palau-solità i Plegamans); IES Manuel de Montsuar (Lleida); Escola Intermunicipal del Penedès (Sant Sadurní d’Anoia); Escola Mare de Déu de la Serra (Montblanc); IES Eugeni d’Ors (Vilfranca del Penedès); IES Icària (Barcelona); IES El Cairat (Esparraguera); IES Sant Martí de Provençals (Barcelona); Lestonnac-L’Ensenyança (Lleida); Escola Pia Santa Anna de Mataró (Mataró); IES Sa Palomera (Blanes); IES El Castells (Esparraguera); IES Miquel Biada (Mataró); IES Terres de Ponent (Mollerussa); Escola Sant Felip Neri (Barcelona); IES Manuel de Pedrolo (Tàrrega); IES El Foix (Santa Margarida i els Monjos); Escola Maria Cortina (Reus), i IES Lluís de Peguera (Manresa).

La llei es debatrà i votarà en una simulació plenària, el 8 de maig, sota la presidència del president del Parlament, Ernest Benach, i en què també intervindran diputats i diputades dels grups parlamentaris.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Joves d'ESO preparen llei contra bulling i discriminació
Go to top of page