“Sí al sistema; no a la pèrdua de drets” PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 09 març de 2006
Redacció │ Barcelona

En aquesta frase es podria resumir el sentir dels professionals de la seguretat pública de Catalunya. Lleida, Reus i Girona ja han acollit les primeres reunions per debatre l'esborrany de la Llei del Sistema de Policia de Catalunya. El proper dia 13 CCOO celebrarà una reunió monogràfica a Barcelona per analitzar l'abast del projecte. La millora de la coordinació operativa, l'establiment d'instruments comuns per a tots els cossos i la permeabilitat de llocs de treball entre cossos locals i l'autonòmic son en general ben rebudes per els policies.

Les qüestions que més preocupen al col·lectiu son el nou marc estatutari, i en especial la segona activitat, l'edat anticipada de jubilació, la residència obligatòria i el règim disciplinari, que preveu la possibilitat d'imposar sancions de fins a 50 mil euros, així com la no garantia d'assistència jurídica per motiu d'intervencions policials. Pel que fa a la integració de cossos de policia local als Mossos d'Esquadra, es demana que quedi recollida a la llei la situació dels interins i d'aquells que no han cursat el curs bàsic de l'escola de Policia, així com la garantia de destinació territorial a la mateixa àrea bàsica policial.

Plataforma professional a Reus

La reunió celebrada a Reus el dia 9 de març ha comptat amb representants sindicals dels cossos de policia de Tarragona, els quals han discutit els punts més polèmics del text de Interior. En la discussió s'ha fet referència a la transcendència històrica dels canvis que proposa el text, i de la necessitat de desenvolupar un fòrum en el que els professionals dels diferents serveis de seguretat puguin intercanviar impressions sobre el futur de la policia de Catalunya. En aquest sentit han acordat veure l'evolució de les properes meses sindicals organitzades amb aquesta finalitat al conjunt del país, i si s'escau, la constitució d'una Plataforma de professionals de la Seguretat Pública de Catalunya per tal de fer arribar als responsables del Departament d'Interior les propostes sobre el text.

La majoria dels assistents han coincidit en la necessitat d'articular mecanismes que arribin al conjunt del territori per garantir la participació de tots els policies catalans en l'assentament de les bases per aquest nou sistema de policia. De la mateixa forma han acordat afavorir el treball conjunt de tots els sindicats, així com el debat a l'Associació i Federació de municipis per conèixer d'aprop les inquietuds de tots els actors implicats en aquest projecte.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Llei del Sistema de Policia arrow “Sí al sistema; no a la pèrdua de drets”
Go to top of page