Detenen un caporal de la policia de Montcada per haver falsificat una prova en l'ascens a sergent PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 05 març de 2006
El Punt │ S.B.

Un caporal de la policia local de Montcada i Reixac va ser detingut ahir pels Mossos d'Esquadra acusat de furt, estafa i falsificació de document públic, delictes comesos durant el seu procés d'ascens a sergent. La policia de la Generalitat investigava el cas des de la setmana passada. La irregularitat va ser detectada a l'Escola de Policia de Catalunya, a Mollet del Vallès. El caporal, que ja havia guanyat el dret a una plaça de sergent en la primera fase del concurs oposició convocat, era a l'escola fent el curs que li calia per obtenir, definitivament, la categoria a la qual aspirava. Va ser en el tram final d'aquest curs que va furtar una prova i la va falsejar perquè semblés que era seva i aconseguir l'aprovat.

En ser descobert, els Mossos es van fer càrrec del cas, seguit de prop pel cap de la policia local de Montcada, l'inspector Antoni Franco. Finalment, ahir es va decidir detenir formalment el caporal, al qual se li imputen tres delictes: furt, falsificació de document públic i estafa. La detenció es va fer ahir al matí, a les dependències de la policia local de Montcada, durant l'horari laboral de l'implicat.

Arran de la detenció, l'Ajuntament de Montcada va decidir aplicar la mesura cautelar disciplinària més severa: el caporal va ser suspès provisionalment de les seves funcions.

La decisió de detenir el policia denunciat va ser entesa com un exemple en el sector de les policies locals. La reacció va ser la mateixa que es va produir l'any passat quan es va detectar que un aspirant a mosso d'esquadra havia falsificat el certificat de català.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Detenen un caporal de la policia de Montcada per haver falsificat una prova en l'ascens a sergent
Go to top of page