Els policies es mobilitzen per contribuir al debat de la llei del sistema PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 04 març de 2006
Redacció │ Barcelona

La divulgació del text amb el que treballa el Departament d’Interior i que substituirà les lleis 16/1991 de Policies Locals i la 10/1994 de Mossos d’Esquadra un cop aprovat, ha generat molta expectació entre els policies catalans. Pel que fa a webpolicial, l’esborrany ha estat descarregat per 1385 persones en 10 dies i ha generat més de 120 missatges a les notícies relacionades. En altres fòrums policials la participació ha estat semblant.

Agents de la Guàrdia Urbana de Reus promouen la constitució d’una plataforma per treballar el text d’Interior i que es reunirà el proper dijous dia 9 a Reus. Des de CCOO, han convocat una reunió per el proper dia 13 a Barcelona. Els sots-inspectors de mossos ja s’han reunit per tractar la unificació de categories, encara que no han transcendit els acords.

Convocatòria de Reus

Des de la Guàrdia Urbana de Reus, pel proper dijous dia 9 a les nou del matí s’ha convocat una reunió per la constitució d’una plataforma contrària al text actual de l’esborrany. La reunió es farà a la nova seu de la policia local. Segons fonts organitzadores, es pretén crear un fòrum de debat desvinculat dels sindicats i partits polítics, i tractar el text exclusivament des d’un punt de vista professional. Preocupen especialment les condicions en que es puguin fer les “transferències” de cossos previstes a l’esborrany, el règim disciplinari i l’àmbit competencial previst per a cada cos.

Pel que fa a CCOO, l’Agrupació de Policia Local ha convocat una reunió el proper dia 13 de març per tractar la Llei del Sistema de Policia, la del 112, l’Institut de Seguretat Pública i els Cursos d’Homologació.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els policies es mobilitzen per contribuir al debat de la llei del sistema
Go to top of page