S'interposen multes de Trànsit per un valor de 92,8 milions d'euros el 2005 PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 03 març de 2006
El Punt │ Barcelona

El Servei Català de Trànsit (SCT) va tramitar multes durant el 2005 per valor de 92,88 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un increment d'un 52,5% respecte al 2004, en què els drets de cobrament van ser 60,89 milions d'euros. Aquestes dades es desprenen de la resposta al Parlament de la consellera d'Interior, Montserrat Tura, a una pregunta del diputat del PP, Daniel Sirera.

Dels 92,88 milions d'euros amb dret de cobrar, Trànsit només en va recaptar l'any 2005 un 38,49%, és a dir, 35,75 milions. La resta d'infractors van optar per no fer el pagament voluntari de la sanció. Alguns, fins i tot, van presentar al·legacions i van guanyar el recurs. De totes maneres, durant l'any passat, Trànsit va cobrar 19,16 milions d'euros de multes imposades en exercicis anteriors.

Els portaveus del SCT van atribuir aquest increment a les multes per excés de velocitat detectades pels nous radars. També van recordar que durant l'any passat diverses infraccions com ara no dur el cinturó de seguretat posat, els sistemes de retenció infantil i parlar per telèfon mòbil han passat de tenir una qualificació lleu a greu. La consellera d'Interior i el director de Trànsit, Rafael Olmos, sempre han defensat que l'objectiu de les sancions no és recaptar, sinó fomentar la seguretat viària.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page