Interior no informa al seu web com queixar-se de la policia PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 27 febrer de 2006
Redacció │ Barcelona

Els serveis de policia prestats de forma deficient afecten directament a la qualitat de vida i als drets dels ciutadans, així com al prestigi i operativa del cos implicat. Però quins passos ha de seguir un ciutadà per queixar-se d’un servei de la policia? En un repàs als webs d’Interior, no hi ha cap apartat que informi sobre els passos a seguir per queixar-se d’una actuació irregular. El portal cat365 tampoc preveu aquesta opció. Aquests apartats son habituals als webs de policies europees. De les locals, la Policia de Sabadell és l´única de Catalunya que informa explícitament de com presentar una queixa.

L’esborrany de la Llei del Sistema de Policia de Catalunya preveu que adscrit al consell de policia, hi haurà el comitè d'ètica -que haurà de redactar la proposta de codi ètic- i l'oficina del ciutadà, que haurà de ser dirigida per un funcionari del grup A -amb títol universitari-, amb un mínim de deu anys de servei a l'administració i «amb un currículum que acrediti el seu compromís amb la defensa dels valors ètics i democràtics». Aquesta oficina haurà de donar resposta a totes les queixes que consideri fonamentades en el termini màxim d'un mes. A les comissaries, al portal web, a les dependències del Departament d'Interior i als ajuntaments que tinguin policia local hi haurà formularis per presentar les queixes dels ciutadans. Tot i aquesta declaració de voluntats, el portal de mossos i el de Policia de Catalunya no tenen cap pàgina amb aquesta informació.

Webs per presentar queixes en d'altres cossos:

Policia Metropolitana de Londres

Policia Israel

Nova Zelanda

Policia Municipal de Sabadell

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Interior no informa al seu web com queixar-se de la policia
Go to top of page