L’experiència de la comissió de queixes independent de la policia britànica PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 27 febrer de 2006
Redacció │ Barcelona

Constituida a l’abril del 2004 per la Llei de reforma de Policia del 2002, la IPCC ( Independent Police Complaints Comission ) és un organisme públic independent que supervisa les queixes presentades contra els cossos de policia a Anglaterra i Gales.

ImageEl cas en que tres agents van abatre per error un jove brasiler, va fer saltar a les portades la Comissió Independent de Queixes de la Policia, la qual ha investigat les circumstàncies que van envoltar la mort de De Menezes.

IPCC s’assegura que les queixes presentades contra els serveis de policia son tramitades correctament. A partir de la fixació d’uns procediments comuns, estàndards de resolució i termini d’atenció al públic, el sistema ha fixat un nou marc per les reclamacions contra la policia. Tots els empleats de la policia, des del personal de suport fins al Cap de policia estan sotmesos al mateix sistema.

Amb seu central a Londres i 300 treballadors, opera amb quatre oficines a tot el país. Aquest personal gestiona i supervisa les investigacions del Afers Interns de totes les queixes, i investiga directament aquells casos més greus.

Image

Foto: Un cop passen fets greus com el de Menezes, la Comissió de Queixes instal.la cartells com aquests per localitzar testimonis.

Així mateix, estableix els protocols de seguiment i resolució de queixes al que s’han d’atenir tots els cossos de policia anglesos. Anualment l’organisme emet un informe anual amb una anàlisis de les dades sobre queixes, reflexant les tendències, i és responsable de les enquestes de victimització .

El sistema de resolució de queixes anglès

La decisió que va acordar l’establiment de la IPCC, preveu quatre nivells de resolució de queixes: resolució local, resolució amb supervisió de la comissió, resolució amb gestió de la comissió i investigació independent per part de IPCC.

La majoria de queixes es resolen mitjançant una investigació interna del cos de policia afectat. En aquest cas la IPCC només fixa els protocols que cal seguir i aporta el formulari únic de presentació de queixa. El reclamant té dret a a presentar un recurs contra la resolució local davant la comissió independent.

Hi ha casos, que per l’impacte que tenen en la opinió pública, la investigació policial és objecte de tutorització per la IPCC. En casos més greus, la investigació feta per la policia és dirigida des d’aquest organisme o duta a terme per la mateixa comissió, com ha estat en el cas de Menezes, el noi brasiler abatut a trets per un error de la policia. Les decisions en aquest darrer estadi no poden ser objecte d’apel·lació.

Mecanismes de protecció per als policies

La norma que va crear la IPCC preveu la coneguda com clàusula número 9, que estableix la immediata comunicació a l’agent denunciat dels presumptes fets imputats, i que aquest conegui en tot moment l’estat de la investigació.

Per assegurar l’eficàcia del servei, totes les dependències policials compten amb formularis de queixes en els 16 idiomes que es parlen a Anglaterra. La informació també està disponible en línia.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow L’experiència de la comissió de queixes independent de la policia britànica
Go to top of page