La Policia Municipal de Girona crea una web amb un servei per trobar objectes perduts PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 24 febrer de 2006
El Punt │ Marc Bataller

ImageLa Policia Municipal de Girona ha posat en funcionament una web per tenir més interacció amb els ciutadans. Un dels serveis més destacats és que es podrà accedir a la base de dades dels objectes perduts -a l'any se n'acumulen uns 700- i la gent podrà veure si realment aquests articles són a les dependències municipals. «És una manera d'evitar desplaçaments innecessaris», va assegurar el cap de la policia, Josep Palouzié. Els usuaris accediran a aquesta pàgina a través del portal de l'Ajuntament de Girona -www.ajuntament.gi- i després clicant sobre l'apartat de seguretat.

http://www.ajuntament.gi/policia


El regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Mas, i el cap de la Policia Municipal, Josep Palouzié, van presentar ahir aquesta nova web. Mas va destacar que és una pàgina interactiva, a través de la qual els ciutadans poden expressar els seus dubtes als municipals i també fer consultes. Dos dels exemples d'aquesta interconnexió són les denúncies des d'Internet -aprofitant el servei que ja dóna Interior- i també hi ha un apartat d'objectes perduts. En aquest cas, l'usuari tindrà un cercador a partir del qual podrà consultar si l'article que ha perdut és a la policia. Si el localitza, el podrà reservar i després haurà d'anar a les dependències per verificar que realment és seu. Aquest sistema s'anirà actualitzant tenint en compte que a l'any hi ha una mitjana de més de 700 objectes en aquesta oficina, com ara carteres, targetes de crèdit, mòbils o ulleres.

Altres apartats que es poden consultar són la memòria anual, les notícies generades per la policia o avisos d'interès per als veïns com ara canvis circulatoris. Una altra de les novetats d'aquesta pàgina, que va entrar en funcionament ahir mateix, és un servei anomenat Preguntes més freqüents. Aquí s'hi poden trobar les respostes a les consultes que els ciutadans fan normalment en temes relacionats amb el trànsit, el soroll, la violència domèstica, la mediació de conflictes o la seguretat. Per exemple, una de les qüestions que hi apareix és: «He estat víctima d'una agressió, però no tinc marques. Cal que vagi a un centre mèdic?» I la resposta: «Sí, qualsevol agressió física és considerada com a agressió. Cal que la víctima es traslladi a un centre mèdic per tal que siguin valorades les lesions i quedi constància d'aquestes.»

Josep Palouzié va explicar que un dels punts a favor d'aquesta web és que la policia dóna totes les seves estadístiques: «Volem trencar amb el cert obscurantisme que, a vegades, hi ha a l'hora de donar dades policials.»

Palouzié també va recordar que aquesta nova pàgina web servirà per complementar les prop de 100.000 trucades que reben els municipals a l'any. «A vegades, hi ha gent que no truca perquè pensa que les seves consultes no són prou importants. Doncs amb la web potser podran trobar aquestes respostes», manté el cap dels municipals.

Cicle de cinema policíac

A la web, també hi ha tota la informació sobre els actes de celebració del 150è. aniversari del cos. Precisament, avui es farà un cicle de cinema policíac, al cinema Albéniz-Plaça a partir de dos quarts de dotze del migdia. L'entrada és gratuïta i es projectaran les pel·lícules Hollywood, departament d'homicidis i Swat, els homes de Harrelson. Per als més petits, s'ha programat Shrek 2.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La Policia Municipal de Girona crea una web amb un servei per trobar objectes perduts
Go to top of page