Els Ajuntaments tenen dificultats per mantenir les seves plantilles cobertes PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 31 gener de 2006
Redacció │ Barcelona

ImageEn declaracions a La Vanguardia, l'Alcalde d'Esparraguera denuncia que "A la reducción de efectivos de la Guardia Civil se suma la sangría que padecemos en nuestra policía local. Cada año incorporamos cinco nuevos agentes y cada año dos se van a los Mossos" . A aquesta situació s'hi suma la de ciutats com Sabadell, Badalona o el Prat, que de ser receptores d'agents, han passat a ser exportadores netes.

La manca de condicions laborals homogènies -especialment les retributives- i les expectatives per desenvolupar una carrera policial son dues de les causes de la intensa mobilitat que viuen avui les policies locals. Segons fonts del PSC, la propera llei del sistema de policia de Catalunya podria preveure la possibilitat de que els municipis de menys de 20000 habitants que comptin amb policia local, integrin els seus efectius al Cos de Mossos d'Esquadra.

La mesura buscaria optimitzar els efectius i desmantellar aquelles plantilles deficitàries. El mercat d'aspirants està tant esgotat que els Ajuntaments continuen captant-se agents entre ells, i també als CME (encara que aquests darrers per raons diferents). Actualment existeixen 8.900 policies locals repartits en 210 cossos, amb una inversió total per part dels ajuntaments de més de 75 milions d'euros. Cas d'aplicar-se l'escenari d'absorció d'agents, la mesura afectaria a més de la meitat dels cossos de Policia Local, amb un total de 2000 agents aproximadament.

La mobilitat s'ha erigit com una mesura d'estalvi per a les corporacions locals, que suposa un estalvi aproximat de 30 mil euros per agent rebut ja format. També ha suposat un efecte inflacionista en els salaris en un intent d'oferir condicions atractives als potencials candidats. Ja moltes Policies Locals superen avui el salari d'un mosso, així com en les condicions de treball.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els Ajuntaments tenen dificultats per mantenir les seves plantilles cobertes
Go to top of page